Etusivu > Ajankohtaista > Löydä oma tennispolkusi

Löydä oma tennispolkusi

HVS – 101-vuotias seura, haluaa jatkossakin tarjota tenniskokemuksia kaikille, vauvasta vaariin. Viime vuosina tilanne on valmennustoiminnassa ollut se, että halukkaita valmennukseen tulijoita on ollut tarjolla olleita paikkoja enemmän.  Katso alta vinkit, miten parhaiten saat paikan Suomen Suurimpaan Tennisperheeseen!

Mitä HVS tarjoaa?
HVS-Tennis tarjoaa harraste- ja kilpatennisvalmennusta sekä seuran jäsenille pelitapahtumia, klinikoita ja kursseja. HVS työllistää lähes 30 kokopäiväistä sekä 30-40 osa-aikaista työntekijää. HVS:ssä voi tennistä harrastaa lapsesta aikuiseksi asti ja jatkaa aktiivisena senioripelaajana vielä eläkeiän jälkeen. 

Miten tennis kannattaa aloittaa?
Tenniksen alottaminen onnistuu parhaiten lasten kesäleireillä tai aikuisten kesän intensiivikursseilla, jotka ovat myynnissä HVS-Kaupassa (www.hvsennis.fi/kauppa). Kesään kannattaa ilmoittautua aikaisin keväällä, jotta saa paikan haluamalleen viikolle. Kesällä on myös tarjontaa jo tennistä pelanneille, näistä löytyy lisätietoa nettisivuiltamme.  

Talvikaudelle (elo-kesäkuu) ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa ja edellisinä vuosina valmennuspaikat ovat loppuneet touko-kesäkuussa eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä (tarkat ohjeet www.hvstennis.fi/kausihaku). 

Minkä ikäisenä kannattaa aloittaa tennis?
Lasten kohdalla ideaalein aloitusikä on 4-5-vuotiaana tai ekaluokkalaisena (haku www.hvstennis.fi/kausihaku). Valitettavasti yli 10-vuotiaita aloittelijoita emme pääsääntöisesti pysty ottamaan mukaan toimintaamme, mutta kesäkursseille he ovat tervetulleita! Alle 4-vuotiaat lapset voivat tutustua tennikseen lapsi-vanhempi -kursseilla, joita järjestetään syksyisin ja keväisin (myynnissä olevat kurssit www.hvstennis.fi/kauppa).   

Aikuisten kohdalla voi aloittaa minkä ikäisenä vaan, mutta suosittelemme ensiksi kesäkurssia tai muuta intensiivikurssia (myynnissä olevat kurssit www.hvstennis.fi/kauppa). Kursseilla saa lentävän lähdön harrastukseen ja valmentajat näkevät pelaajan tason, minkä jälkeen sopivan ryhmäpaikan löytäminen on helpompaa. 

Onko pelipaikalla väliä, Tali vai Taivallahti?
HVS-Tennis järjestää toimintaa Talissa ja Taivallahdessa. Jos aikuispelaaja haluaa maksimoima mahdollisuudet päästä mukaan toimintaamme, kannattaa olla avoin sekä Talin että Taivallahden pelipaikkoihin sekä joustava aikataulujen suhteen. Maanantaista torstaihin iltatunnit ovat hyvin täynnä ja vapaita paikkoja vapautuu lähinnä vanhojen pelaajien lopettamisen kautta. Viikonlopuissa sekä aamuissa ja päiväajoissa on enemmän mahdollisuuksia. Myös Talissa on tarjolla enemmän valmennusryhmiä johtuen suuremmasta kenttämäärästä Taivallahteen nähden. Kouluikäisille suosittelemme U10 Iltapäivätennistä, jossa peliajat ovat suoraan koulun jälkeen. Kilpatennis on keskitetty Taliin. 

Saako yksityisvalmennusta?
HVS tarjoaa ympärivuoden myös yksityisvalmennusta, sopii erityisesti aikuisille. Lisätietoa www.hvstennis.fi/priva 

Minkälaista valmennus on?
Tennis on peli eli kaiken HVS:n valmennuksen tavoitteena on saada pelaajat oppimaan pelaamaan peliä nimeltä tennis ja toivottavasti myös kilpailemaan omalla tasollaan joko seuran sisäisissä kisoissa, kansallisissa tai kansainvälisissä kisoissa tai muissa pelitapahtumissa. Kannustamme myös aikuisia mukaan senioritenniskisoihin tai sarjatennikseen sekä osallistumaan hallisarjoihin. Tutustu lisää valmennustoimintaamme: https://hvstennis.fi/tennisvalmennus/

Kilpatennis kiinnostaa?
HVS:ssä on mahdollista kehittyä aina kansainväliselle huipulle asti – meillä on siihen valmiudet sekä näyttöjä. Tärkeintä on kuitenkin löytää jokaiselle kilpatennispelaajallekin omiin kykyihin ja tavoitteisiin vastaavaa toimintaa.  

Polku kohti virallista kilpatennistä alkaa HVS:ssä 5-6 -vuotiaana U10 Pikkutikrujen kautta, johon valitaan HVS:n U10-tenniksestä lupaavia pikkupelaajia. Pikkutikruihin hakeminen edellyttää siis kokemusta ja erityisesti innostusta tennistä kohtaan. Hakea voi myös muista seuroista. U10 Pikkutikruista seuraava askel on Esikilpa, jonka tavoitteena on valmistaa lapsia kansalliseen ja kansainväliseen kilpatennikseen. 

Noin 10-vuotiaana esikilpurit ohjautuvat joko kilpatennisvalmennukseen (kilpa- tai haastajaryhmä) tai harrastepuolelle, josta löytyy myös omat peliporukat kilpailusta kiinnostuneille pelaajille. Pienemmissä seuroissa voi kilpavalmennukseen päästä matalammalla kynnyksellä, mutta koska hakijoita kilpavalmennukseen on paljon, ei valitettavasi kaikkia halukkaita voida ottaa mukaan. Valinnoissa HVS:n omat kasvatit ovat etusijalla. 

Saako vuokrattua kentän ilman valmennusta?
Talin ja Taivallahden Tenniskeskukset vuokraavat tenniskenttiä kaikille. Vuorot ovat suosittuja, joten etukäteisvaraaminen on välttämätöntä. Varaukset netin kautta: https://varaukset.talintenniskeskus.fi/

Kauden kestoon ja hintoihin voi tutustua https://hvstennis.fi/tennisvalmennus/hvs-saannot-2021-2022/

Kysymyksiä? Lue lisää www.hvstennis.fi tai laita viestiä info@hvstennis.fi