Etusivu > Ajankohtaista > Mielenkiintoinen tennissyksy Talissa

Mielenkiintoinen tennissyksy Talissa

Suomen miesten maajoukkue kohtaa Egyptin 14.-15.9. Davis Cupin nousukarsintaottelussa 1-divisioonaan Kairossa. Kotijoukkue Egypti lähtee otteluun suosikkina, mutta Suomen joukkue on osoittanut yllätysvalmiutensa jo kahdesti tänä vuonna. Ensin kastui Tunisia ja sitten riemukkaasti Talissa Liettua 3-2. Näihinkin otteluihin Suomi lähti altavastaajana, mutta niin vain Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen, Henri Kontinen ja Otto Virtanen taistelivat voitot.

Kaikki Suomen joukkueen pelaajat ovat saavuttaneet hyvää menestystä alkusyksystä, mikä varmasti lisää joukkueen uskoa yllätysmahdollisuuksiinsa. Emil Ruusuvuori voitti juuri kolmannen Futures-tittelinsä Italiassa ja puhkaisi ATP-TOP400. Otto Virtanen oli ensimmäisessä ammattilaisfinaalissaan Talin futuressa. Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen pelasivat kumpainenkin juuri päättyneellä viikolla Sveitsin 25000$ turnauksen kaksinpelien semifinaaleissa ja voittivat yhdessä nelinpelin. Henri Kontinen voitti muutama viikko takaperin Torontossa nelinpelin Masters-turnauksen.

Mikäli et lähde paikalle Kairoon, on sinulla silti mahdollisuus nähdä Suomen Davis Cup pelaajat sekä muita tennistähtiä syksyllä tositoimissa. 17.-18.10. pelataan huippupelaajien värittämät tennisliigaottelut Talissa. 17.10. HVS-Sata (miehet) ja 18.10. HVS-GT (miehet ja naiset). Liput myynnissä www.lippu.fi.

HVS:n joukkueen rungon muodostaa Suomen DC-joukkue poisluettuna Harri Heliövaaralla. Lokakuun otteluissa Henri Kontisen kanssa nelinpelivastuuta HVS:n joukkueessa kantaa John Peers. Satan itse oikeutettu ykköspelaaja on Harri Heliövaara. Hänelle vahvaa tukea antaa nelinpelin maailman huippu Horia Tecau. GT:ssa ykköspelaajana esiintyy kaksinpelihuippu, Viron Jurgen Zopp ja nelinpelissä hänellä on parina Tecaun vakiopari, nelinpelin TOP10-pelaaja Jean-Julien Rojer. Eli luvassa mieletön kattaus huipputennistä niin kaksin- kuin nelinpeleissä!

Torstaina pelataan myös naisten Tennisliigakamppailu HVS-GT. HVS:n riveissä pelaa Suomen Fed Cup joukkueen pelaaja-kapteenin, Emma Laineen johdolla Suomen maajoukkueen runko Oona Orpana, Mia Nicole Eklund ja Anastasia Kulikova, joka on saamassa syksyllä kielikokeen jälkeen Suomen kansalaisuuden ja edustusoikeuden Fed Cup joukkueeseen. Maininnan arvoista on Oonan paluu hankalien loukkaantumisten jälkeen kilpakentille ja hienot ensi askeleet naisten ammattilaiskiertueella, vaikka on pelannut vielä pelkällä yhden käden alakierteellö rystypuolelta rannevamman jäljiltä. Joukkueesssa ovat lisäksi hienosti kesällä juniorikiertueella esiintynyt Laura Hietaranta sekä Peppi Ramstedt.

Marraskuun puolivälissä, 10.-17.11., pelataan Talissa jo perinteinen syysturnaus. Tällä kertaa luvassa miesten 25000 dollarin ammattilaiskisa. Ajankohdasta johtuen kisa on perinteisesti kerännyt kovatasoisen pelaajajoukon. Joukossa tietysti Suomen nousevat tähdet, joista kirkkaimpana Emil Ruusuvuori puolustaa viime vuotista hienoa turnausvoittoaan.

Kaikki joukolla mukaan syksyn tapahtumiin – kannustamaan omia suosikkejaan ja luomaan suomalaista tenniskulttuuria!

Saku Siivonen
HVS:n valmennuspäällikkö