Etusivu > Ajankohtaista > Oppisopimuksen kautta osaajaksi HVS-Tennikseen

Oppisopimuksen kautta osaajaksi HVS-Tennikseen

Hyvää alkanutta vuotta koko HVS-perhe! Täällä uutta vuotta toivottaa Sampo Martikainen, HVS-Tenniksen  valmennusryhmän uusin jäsen. Olen viittä vaille musiikin kandidaatti Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut siellä laulua vuodesta 2013.

Aloitin tammikuussa 2018 HVS-tenniksessä oppisopimusvalmentajana. Oppisopimus tarkoittaa, että opiskelen liikunnanohjauksen perustutkintoa valmentamisen ohessa työssäoppimisen ja tietopuolisen koulutuksen kautta. Matkani HVS-Tenniksessä alkoi heti intensiivisellä lastenleirillä ja ensimmäinen lähijakso Liikuntakeskus Pajulahdessa seurasi jo heti tammikuun toisella viikolla.

Oppisopimus on mainio opiskelumuoto muiden joukossa. Tennisvalmentajan ammatti on oiva esimerkki työstä, jonka oppii lopulta tekemällä. Vaikka laadukas tennisopetus vaatii valmentajalta vankkaa pelitaitoa ja pelin ymmärrystä, vaatii valmentaminen myös muita ominaisuuksia, joita kaikkia ei ole mahdollista oppia kirjasta lukemalla. Oppisopimus mahdollistaa teoreettisen ymmärryksen kehittymisen samalla kun opiskelijalla on mahdollisuus kehittää työssä vaadittavia taitoja työkokemuksen kautta.

Odotan innolla seuraavaa kahta vuotta sekä HVS-tenniksen valmentajana että opiskelijana Pajulahdessa. Nyt jo on käynyt selväksi, että opiskelu Pajulahdessa tuo valtavasti näkemystä liikkumiseen, uusia mahdollisuuksia varioida- ja monipuolistaa harjoittelua ja myös kontakteja urheilupiireihin kautta koko Suomen. Lisäksi opiskelu luo pohjan, jonka päälle voin laajentaa liikunta-alan tietämystäni opiskelun jälkeenkin. HVS on Suomen pioneereja lasten- ja nuorten tennisvalmennuksessa. Kokeneemmilta valmentajilta odotan saavani tukea ja ohjausta matkalla kohti ammattitaitoista valmennusuraa.

En malta odottaa, että saan nähdä läheltä, kuinka junioreista vastedeskin kehittyy taitavia ja monipuolisia liikunnan harrastajia ja tennispelaajia. Toivottavasti saan olla tässä kehityksessä jatkossa myös mukana.

Sampo Martikainen, HVS U10