Etusivu > Ajankohtaista > Nuoren polven talkoolainen: Peppi Ramstedt

Nuoren polven talkoolainen: Peppi Ramstedt

Nimi: Peppi Ramstedt
Ikä: 16-vuotta

Mitä tehnyt?
Olin pallotyttönä ensimmäistä kertaa jo varmaan melkein kymmenen vuotta sitten. Siitä lähtien olen ollut mukana kaikissa tapahtumissa. Viimeiset muutamat vuodet olen ollut linjatuomarina. Viimeisissä tapahtumissa olen lisäksi vastannut linjatuomariporukan kasaamisesta.

Miten tulit ensimmäistä kertaa lähteneeksi?
Isä näki jonkin mainoksen ja sanoi, että mene tonne, se voisi olla kiva ja hyvä juttu. Lähtemistä helpotti, kun pari pelikaveria tuli samaan aikaan pallotytöiksi.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut näistä talkoohommista?
Nykyään se tuntuu jo niin normaalilta. Totta kai meen mukaan, kun jotain järjestetään. On kiva olla mukana ja auttamassa tapahtumien järjestämisessä.
Meillä on tosi mukava porukka ja kyse paljon muustakin, kun vaan parista tunnista linjatuomarina. Työtehtävien välissä hengaillaan kavereiden kanssa, katsotaan hyviä matseja ja tehdään koulutehtäviä. Välillä käydään itse pelaamassa.
Ei tule mieleen mitään huonoja kokemuksia. Joskus on pitkien päivien jälkeen ollut vähän väsynyt.
Sen muistan aina, kun sain Paras pallotyttö -palkinnon ja palkinto jaettiin finaaliin jälkeen samalla, kun pelaajat palkittiin. Lisäksi se on tuntunut hyvältä, kun huomasi, että pärjää linjatuomarin hommassa. Vieläkin siitä tulee tosi hyvä fiilis, kun on joku tosi tiukka pallo ja tekee oikean tuomion. Ja vaikka ei aina tekisikään, niin ei sekään mitään haittaa.
Nyt on ollut kiva, kun on saanut vähän vastuuta linjatuomarihommasta enemmänkin. Esimerkiksi Suomi-Kroatia -maaotteluun me hoidettiin Stellan (Erlund) kanssa linjatuomarit. Ja maaliskuussa järjestetään uusille halukkaille linjatuomareille koulutustilaisuus Talissa.

Miksi kannattaisi tulla mukaan linjatuomariksi?
Meillä on älyttömän hyvä porukka ja hyvä henki – aina on kivaa. Hommasta saa itse luottamusta ja pientä taskurahaa. Ja tietysti mukava katsella hyviä pelejä ilmaiseksi ja oppia niistä.