Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Anne Viitala: ”Erityisesti tennikseen vetää tennisystävät – ihania ihmisiä, joita ei olisi koskaan tavannut ilman tennistä!”

Perheenjäsen Anne Viitala: ”Erityisesti tennikseen vetää tennisystävät – ihania ihmisiä, joita ei olisi koskaan tavannut ilman tennistä!”

Kerro muutama sana itsestäsi.
Nimeni on Anne Viitala. Toimin yritysjohdossa ja työn ulkopuolella olen intohimoinen tennispelaaja ja liikunnan harrastaja.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Olen harrastanut erilaista liikuntaa koko ikäni. Siirryin pallolajeissa isommasta pienempään ja ihastuin tennikseen. Sain vaihto-oppilasvuonna 1977 syntymäpäivälahjaksi ensimmäisen ”oikean” tennismailan, Wilsonin T2000. Suomeen palattuani alkoi notkuminen juuri valmistuneessa Talin Tenniskeskuksessa ja kyttäsimme muilta pelaamatta jääneitä vuoroja. Silloin ei sammuteltu valoja 😉 ja rahaa ei ollut kenttiin, eikä valmennukseen. Itseksemme opeteltiin ja se näkyy pelissä edelleen.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Tennis itsessään lajina sai innostumaan. Rakkautta ensi kosketuksesta! Haastavuus ja hauskuus lajina viehättää: kun luulet jotain oppineesi, joudut pian taas nöyrtymään. Ja hyvän matsin jälkeen olet päivän adrenaliineissa. Erityisesti tennikseen vetää tennisystävät – ihania ihmisiä, joita ei olisi koskaan tavannut ilman tennistä!

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Asuin Englannissa 1990-luvun alussa ja sain ensimmäisen kerran yksilövalmennusta ja aloin pelata paikallista liigaa. Oli säväyttävää pelata talvella +2 asteessa ulkokentillä, nahkahanskat kädessä ja pelikaverilla sadehuppu hienon kampauksen päällä. Voitettiin!

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Ehkäpä hyvänä päivänä positiivinen aggressiivisuus ja verkkopeli. Ja arvaamattomuus – itsellenikin 😊

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
HVS on ensimmäinen tennisseurani ja rakas oma kotiseurani. Kun liityin, elettiin hyvin erilaista aikaa HVS:ssä ja vaadittiin esimerkiksi kahden henkilön suositukset, että hyväksyttiin seuraan. Noista ajoista HVS on kehittynyt valtavasti kaikkien innokkaiden tennispelaajien avoimeksi seuraksi, mitä pidän hyvin tärkeänä. Käytän ryhmä- ja yksityisvalmennuspalveluja: HVS:ssä on erittäin hyvät ja kannustavat valmentajat. Tennisshopia käytän erityisesti mailojen ammattimaiseen huoltoon.

Kuinka usein pelaat tennistä?
2-3 kertaa viikossa mukaan lukien sarjapeliottelut.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Head on mailani, tällä erää Prestige. Tossut Nike Vapor X (joita ei ikävä kyllä enää myydä). Jänteet aina Tennisshopin Kallun suosituksen mukaan.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Roger Federer – monipuolisuuden vuoksi. En jaksa katsoa takakentältä takomista ja on sääli, että tennis on kehittynyt siihen suuntaan.

Sana on vapaa!
Arvostan erittäin paljon, että Suomesta löytyy Riku Helmisen ja Kimmen Bernerin kaltaisia henkilöitä, jotka ovat saaneet Suomeen senioreiden ITF kisat. Rikun, Kimmenin ja ison vapaaehtoisjoukon ansiosta Suomen tenniskansa pääsee testaamaan tasoaan kansainvälisessä joukossa omilla kotikentillä todella hyvin järjestetyissä kisoissa.