Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Antti Kainulainen: ”Tenniksen viehätys perustuu myös siihen, että niin kauan kuin peli on kesken, sinulla on mahdollisuus voittaa.”

Perheenjäsen Antti Kainulainen: ”Tenniksen viehätys perustuu myös siihen, että niin kauan kuin peli on kesken, sinulla on mahdollisuus voittaa.”

HVS-perhe koostuu perheenjäsenistä, joista jokaisella on oma tarina.

Kerro muutama sana itsestäsi?   

Olen kotoisin Helsingistä ja asun Länsi-Pakilassa vaimon, tyttären sekä Tyyne-koiran kanssa. Olen toiminut kiinteistönvälitysalan yrittäjänä 23 vuotta, joista viimeiset 20 vuotta Kiinteistömaailmassa. Työskentelen ydinkeskustassa, joskin koko Helsingin asuntomarkkina on minulle vuosien saatossa tullut varsin tutuksi.

Kerro tennishistoriastasi?   

Aloitin tenniksen treenaamiseen tavoitteellisesti seitsemänvuotiaana, jolloin minut valittiin Smashin kilpatreeniryhmään. Kilpailin vaihtelevasti 18 ikävuoteen asti, jonka jälkeen tennis jäi opiskeluiden ja muiden harrastusten takia tauolle muutamiksi vuosiksi. Kotonani on harrastettu tennistä ja myös siskoni Päivi on aktiivinen HVS:n jäsen. 

Nykyisin treenaan tiistai-iltaisin HVS:n mukavassa ja kovatasoisessa treeniryhmässä, jossa meitä koutsaavat Janne ja Samu. Olen viime vuosina pelannut aktiivisesti myös sarjatennistä, joskin tällä hetkellä hoidan vain kapteenin virkaa siihen saakka, kunnes viime vuonna leikattu olkapääni kestää taas kunnolla syöttöliikkeen aiheuttaman rasituksen. 

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?   

Pääsin pienenä katsomaan isäni tennistunteja ja lyömään palloa itse. Kävimme 80-luvulla usein talvilomalla myös Playa del Inglesissä, jossa isäni oli tutustunut sekä ystävystynyt saksalaisen tennisopettajan kanssa. Muistan yhä tämän kaverin nimen. Hän oli Dieter Ziem, ja hän oli toiminut myös Steffi Grafin opettajana Steffin ollessa neljävuotias. Viimeistään hänen tarinansa silloisesta maailman huippupelaajasta ja mukavat oppitunnit saivat minut hurahtamaan tenniksen pelaamiseen. 

Tenniksessä ehdottomasti viehättää lajin monipuolisuus sekä sen haastavuus. Pelitaitojen karttuessa myös henkisen puolen sekä taktisen osaaminen merkitykset kasvavat. Tenniksen viehätys perustuu myös siihen, että niin kauan kuin peli on kesken, sinulla on mahdollisuus voittaa. Aika ei siis ole rajoittamassa voittosi mahdollisuuksia.  

Ennen kaikkea tennis on tuonut vuosien aikana runsaasti kavereita, joita on mukava nähdä niin tenniskentällä kuin vapaa-aikana.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?   

Montakin. Vuonna 1994 olin katsomassa Skoda Czech Openia, joka pelattiin Prahassa massakentillä. Kisan voitti Sergi Bruguera, joka oli muutama kuukausi aikaisemmin voittanut mm. Ranskan avoimen tennisturnauksen. Vaikka Bruguera ei ollutkaan koskaan suosikkipelaajani, hänen solidia peliänsä oli todella hienoa katsoa. 

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?   

Luultavasti se on syöttöni, jolla ainakin tiettyyn tasoon asti pystyn dominoimaan peliä. Toki myös se, että olen vasenkätinen, jeesaa monessa asiassa suhteessa vastustajaan. 

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?   

Se merkitsee seuraa, jossa viihdyn ja jossa minulla on paljon ystäviä ja tuttuja. Lisäksi se tarjoaa hauskan ja hyvätasoisen treeniryhmän, jossa on mukava treenata viikoittain. HVS on ja on ollut myös yhteistyökumppani, sillä olen vuosien saatossa ollut muutaman kerran mukana IPP Openissa yhteistyökumppanina.

Kuinka usein pelaat tennistä?   

Muutaman kerran viikossa. Mikäli paikat tulevaisuudessa vielä kestävät, voi olla, että minut löytää pelaamasta jälleen myös seniori- ja divaripelejä.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?   

Luotan Wilsoniin. Mailana Pro Staff ja kenkinä Rush pro 4.0. Jänteinä Luxilon Alu Power Rough.

Kuka on suosikkipelaajasi?   

Olen kannustanut aina suomalaisia pelaajia. Pienenä suosikkini oli ehdottomasti Veli Paloheimo, ja vanhempana seurasin Jarkon upeaa uraa tarkasti. Ulkomaalaisista pelaajista ainoa suosikkini on ollut Goran Ivanisevic. Tykkäsin hänen pelityylistään ja loistavasta syötöstä. Toki myös hänen asenteensa ja suhtautumisensa itse peliin erottivat hänet minun silmissäni muista pelaajista.  

Katson edelleen silloin tällöin hänen vuoden 2001 Wimbledonin pelejä. Varsinkin finaali ja sen ratkaisuhetket saavat aikaan minussa vieläkin kylmät väreet. Vaikka moni varmasti Ivanisevicin Wimbledonin mestaruuden muistaa, kaikki eivät välttämättä tiedä taustaa ja tarinaa sen takana. Se on mielestäni lukemisen arvoinen juttu. 

Sana on vapaa!   

Mukavia pelihetkiä jokaiselle HVS:n jäsenelle. Nähdään kentillä!