Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Edvard Fagerholm: ”Yksi taulukin taisi kerran tulla seinältä alas, kun treenasin volleytä pallolla.”

Perheenjäsen Edvard Fagerholm: ”Yksi taulukin taisi kerran tulla seinältä alas, kun treenasin volleytä pallolla.”

HVS-perhe koostuu perheenjäsenistä, joista jokaisella on oma tarina. 

Kerro muutama sana itsestäsi?   

Olen 41-vuotias ja tenniksestä pitkän tauon jälkeen jälleen innostunut. Koulutukseltani matematiikan tohtori, mutta nykyisin teen mobiilipelejä. Olen urheillut koko ikäni ja nykyisin yritän urheilla minkä pystyn. Lapset tosin menevät prioriteetissa omien juttujen edelle, joten kuskailen poikaa HVS-esikilvan treeneihin ja hänen isosiskoaan viikonloppuisin telinevoimistelukisoihin. 

Kerro tennishistoriastasi? 

Katsoin lapsena koulun jälkeen usein Eurosporttia, jossa pyöri lähes aina tennistä. Asuin Oulunkylän tekojääradan vieressä, jossa oli kesäisin hyvä palloseinä, joten mätkin siellä palloa usein monta tuntia päivässä seinään sekä eläydyin matseihin olkkarissa tennismailalla huitoen. Muita tennispelaajia tai tenniksestä kiinnostuneita ei ystäväpiiristä löytynyt. Yksi taulukin taisi kerran tulla seinältä alas, kun treenasin volleytä pallolla ja kehyksen suojalasin sirpaleita oli mukava tämän jälkeen siivota. Vanhempani laittoivat minut HVS-McDonalds tennisleirille, josta päädyin HVS-tenniskouluun ja Juhani Mäkisen valmennukseen sekä myöhemmin kilpapuolelle Pasi Löfmanin ryhmiin. 

9.luokan kevään lopussa pelaamiseni loppui kuin seinään. En jaksanut tietokoneen edestä raahautua enää treeneihin ja tämä on harmittanut jälkikäteen, koska pidin itse asiassa todella paljon treeneistä. Teini-ikäisen aloitekyky ja motivaatio ei vain riittänyt nostamaan ahteria tietokoneen edestä tuolilta ylös. Noin viiden vuoden tauon jälkeen opintojeni aikana innostuin taas tenniksestä ja pelasinkin pari vuotta Teekkaritenniksen divarijoukkueessa, valmensin, olin Teekkaritenniksen hallituksessa, jossa pyöritin seuran omaa sarjaa, sekä pelasin tennistä käytännössä päivittäin.

Tämän jälkeen tennis jäikin tauolle melkein 15 vuodeksi, kun muutin Yhdysvaltoihin tekemään väitöskirjaa ja jäin sinne tämän jälkeen töihin. Yliopistolla oli opintojen alussa sen verran kova prässi, ettei riittänyt aikaa löytää pelikavereita ja pelaamiset loppuivat siihen. Palatessani Suomeen työkaveri kuuli, että olen pelannut tennistä, kävin pari kertaa lyömässä ja innostuin taas. 

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?   

Tennis on teknisesti sopivan vaikeaa, että juuri mitään ei voi väittää osaavansa kunnolla, mutta jotain voi kuitenkin osata. Eniten ehkä viehättää, että pallo määrää mitä pitää tehdä eikä se mitä itse sattuisi jaksamaan. Palloon on juostava, vaikka miten tekisi mieli antaa periksi, koska yksilölajin ollessa kyseessä ei palloon juokse kukaan mukaan. Tennis myös vaatii 100 % keskittymisen, jolloin se tyhjentää aivot hetkellisesti kaikista muista ajatuksista.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?

Ei ehkä mitään yksittäistä, mutta sarjatenniksessä tuli jokunen A-luokan pelaaja voitettua. Lisäksi junnuvuosina, kun osui tötsiin pallolla, niin silloin siitä sai limun palkinnoksi. Joskus taisi 3–4 limua tulla samassa treenissä. 

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä? 

Kämmen ja syöttö. 

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?

Kasvattiseurana tulee ensimmäisenä mieleen, jos tennisseura pitäisi mainita. Talissa tuli myös lapsena vietettyä valtavat määrät tunteja ja siitä hyviä muistoja. Aloitin kerran viikossa elokuussa valmennuksessa ja tarkoitus olisi mennä sarjatennikseen mukaan heti kun pelitaso on mielestäni riittävän hyvä että kehtaa. Pitää katsoa jos tähän löytyisi HVS:n kautta porukka. 

Kuinka usein pelaat tennistä?

Akillesjännevamman takia olen pelannut tosi vähän viimeiset 2 vuotta, mutta nyt olen pelannut 3-4 krt/vko elokuusta lähtien. Ennen vammaa pelasin 5-6 krt/vko, joten vielä on varaa parantaa. 

Mitä tavoitteita sinulla on tenniksesi suhteen? 

Kunhan lapset vähän kasvavat, niin ehkä olisi aikaa jopa käydä itse kisaamassa. Toistaiseksi vaikea myydä kotona ajatusta siitä, että on lauantain ja sunnuntain poissa tennishallilla. B-luokkaan pääsy alkaa olla aika utopiaa, kun A- ja B-luokat nykyisin paljon pienempiä, mutta C-luokan yläpäähän pitäisi kyllä pystyä. Tavoitteena myös pitää huoli siitä, että esikilvassa pelaava poika ei vielä ole isäänsä parempi moneen vuoteen. 

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat? 

Yonexin Vcore 97 Pro. Jänteinä ollut Solinco Hyper-G, mutta testasin hiljattain myös Luxilon ALU Poweria. Tossuina ollut Asicsin ja Yonexin kenkiä.