Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Elina Lahtela: ”Tennisharrastuksen kautta minulle on tullut paljon hyviä ystäviä ja tuttavia ja erityisesti Taivallahden tenniskeskuksesta on tullut kolmas koti.”

Perheenjäsen Elina Lahtela: ”Tennisharrastuksen kautta minulle on tullut paljon hyviä ystäviä ja tuttavia ja erityisesti Taivallahden tenniskeskuksesta on tullut kolmas koti.”

Olen Elina Lahtela (Ena, Ellu), senioripelaaja. Perheeseeni kuuluu kolme reipasta kissaa. Talvet asun Helsingin keskustassa lähellä Taiviksen tenniskeskusta, kesät vietän Keski-Suomessa vanhassa torpassa kukkien keskellä. Tenniksen lisäksi nautin paljon mm. pianonsoitosta, puutarhanhoidosta ja maalaamisesta.

Tennis tuli elämääni reilut 35 vuotta sitten, kun menin naimisiin tennisperheen jäsenen kanssa. Pääsin pian erilaisiin nelinpeleihin anoppini kanssa. Mieheni kursseilla kävin, kun oli tilaa. Ero tuli, mutta tennis onneksi jäi. Se on vaan niin hauskaa, haastavaa, mielenkiintoista ja terveellistä (sanoo äitini). Olen osallistunut erilaisiin sarjoihin ja käynyt aikoinaan vuosittain Vierumäellä. Tennisharrastuksen myötä minulle on tullut paljon ystäviä ja erityisesti Taivallahden Tenniskeskuksesta on tullut kolmas koti.

Olen perustanut Taivis-cupin naispelaajille ja järjestän sitä edelleen. Ensi vuonna on 10-vuotisjuhlat. Olen myös Tennisliiton naistoimikunnassa. Keräämme rahaa junioreille esimerkiksi teatterilippuja myyden ja arpajaisia järjestäen. Naistoimikunta ylläpitää tenniksen juniorisarjaa.

Tennis on hauskaa yhdessä oloa. Olen huomannut, että liikaa ei parane tauolla seurustella, jottei rytmi katoa. Parempi kahvitella ja seurustella pelin jälkeen. Hyviä tennismuistoja on kertynyt paljon. Ikinä en unohda tenniksen alkutaipaleella pelaamaani ottelua, jota olin häviöllä 6-0, 5-0. Vastustajani oli kaikessa hyvä ja minä osasin lähinnä kämmenlyönnin ja koholyönnin. Mieheni tuli kentän laidalle ja näytti kädellä koholyöntiä. Vastustaja ei tykännyt koholyönnistä ja minä voitin ottelun. Opin, että pitää käyttää hyväksi parhaiten osaamansa ja toivoa, että tehoaa vastustajaan. Eikä saa ikinä luovuttaa. Lähinnä pelailen nykyään nelinpeliä. Suurin vahvuuteni varmuuden lisäksi on ehkä peliäly. Valmentajani sanoi jotenkin niin, että osaan käyttää hyvin hyväksi sen, mitä osaan.

HVS-Tennis merkitsee minulle pelikavereita, Taivista/Talia ja erilaisia mahdollisuuksia. Olen ollut vuosia Jermo Kinnusen nelurivalmennuksessa. Joitakin kertoja olen käynyt myös lauantain peli-illoissa. On ollut iloa huomata, miten seura on onnistunut kehittämään toimintaansa ja pyrkii tarjoamaan kaikille jotain. Myös seniorit otetaan huomioon. Juuri toteutettiin pilottihanke kurssien järjestämiseksi iäkkäämmille. Myös minun vanha koulukaverini oli mukana. Nyt on maila ostettu ja talvella seuran treeneihin. HVS:n tiedotus on mielestäni erinomaista.

Pelaan tennistä viikoittain 2-10 tuntia riippuen siitä, onko sarjapelejä ja kuinka paljon erilaisia nelurituurauksia on tarjolla.  Pelaan tällä hetkellä Wilsonin mailalla ja tossuilla. Mailan löytäminen on ollut välillä haasteellista, kun tarvitsen etupainoisen mailan. Ehdoton suosikkipelaajani on vieläkin Roger Federer. Varsinainen pallotaituri.

Sana olisi vielä vapaa: Tulkaahan cupeihin. Tasoryhmiä on monta ja aika lyhyelläkin treenillä voi jo aloittaa. Kun vain saataisiin lisää kenttiä…