Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Mathilda Kurki: ” Kiireisen arjen keskellä viikoittainen tennisvalmennus on yksi viikon kohokohdista ja toivoisinkin, että useampi ihminen uskaltaisi aloittaa uuden harrastuksen aikuisiällä.”

Perheenjäsen Mathilda Kurki: ” Kiireisen arjen keskellä viikoittainen tennisvalmennus on yksi viikon kohokohdista ja toivoisinkin, että useampi ihminen uskaltaisi aloittaa uuden harrastuksen aikuisiällä.”

Kerro muutama sana itsestäsi?  

Olen 33-vuotias kolmen lapsen äiti. Olen varttunut Rovaniemellä ja Helsinkiin päädyin muutaman mutkan kautta opiskelemaan vuonna 2013. Teen töitä vastuullisuusasiantuntijana ja lisäksi opetan pilatesta muutamana iltana viikossa.

Kerro tennishistoriastasi?  

Aloitin tenniksen täysin nollasta lokakuussa 2019 osallistumalla lajin alkeiskurssille. Sitä ennen olin pitänyt mailaa kädessäni muutamia kertoja koulun liikuntatunnilla.

Pahimpaan korona-aikaan kävimme mieheni kanssa pallottelemassa tyhjissä tennishallissa useamman kerran viikossa.

Syksyllä 2020, kun pahin korona-aika alkoi hellittää, liityin HVS-Tennikseen ja aloitin aikuisten viikkovalmennuksessa Talissa.

Kiireisen arjen keskellä viikoittainen tennisvalmennus on yksi viikon kohokohdista ja toivoisinkin, että useampi ihminen uskaltaisi aloittaa uuden harrastuksen aikuisiällä.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?  

Olen entinen ammattitanssija ja nykyään opetan pilatesta päivätyön ohessa. Aluksi tenniksessä minua viehätti lajin kauneus; rytmisyys, eleganttius ja linjakkuus. Kun aloin ymmärtää lajia enemmän, siinä alkoivat innostaa monipuolisuus, jatkuvat uudet haasteet sekä pelin sosiaalisuus. Toiveenani olisi kehittyä niin hyväksi, että voisimme pelata mieheni kanssa tasaisia otteluita.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?  

Tänä kesänä Suomessa asuva australialainen ystäväni järjesti synttärijuhlat teemalla Australian Open. Pelasimme koko päivän nelinpelejä Kalastajatorpan massakentällä auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Tasoittavan pisteen pystyi saamaan myös juomalla tequila-shotin, mikä toi peliin kiinnostavan lisätwistin.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?  

Tuntuu, että tähän on vaikea vielä löytää vastausta. Mutta ehkä se, että olen huono häviäjä, joten yritän aina voittaa.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?  

HVS-Tennis merkitsee minulle jatkuvuutta, joka on erittäin tärkeä asia, kun aloittaa lajin aivan alusta. Tiedän, että saan pelata samantasoisten pelaajien kanssa, minulle annetaan henkilökohtaista palautetta ja että saan kokea myös onnistumisen tunteita.

Kuinka usein pelaat tennistä?  

1-2 kertaa viikossa.

Kuka on suosikkipelaajasi?  

Rafael Nadal. Keskimmäinen lapsemme on nimetty hänen mukaansa, koska hän sattui syntymään juuri Wimbledonin aikaan ja Nadal esiintyi silloin paljon mediassa.

Sana on vapaa!  

Kiitos HVS-Tennis mukavista valmennushetkistä!