Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Mikael Långström: ”Tennis on parhaimmillaan ystävyyttä, huumoria, intohimoa ja omien rajojen ylittämistä. Siksi me ollaan me, ihan oikea tennisperhe!”

Perheenjäsen Mikael Långström: ”Tennis on parhaimmillaan ystävyyttä, huumoria, intohimoa ja omien rajojen ylittämistä. Siksi me ollaan me, ihan oikea tennisperhe!”

Kerro muutama sana itsestäsi.
Nimeni on Mikael (Mikke/Micke) Långström. Olen 53-vuotias tenniksenpelaaja. Olen vähintään yhtä innostunut lajista nyt, kuin aloittaessani pelaamaan yläasteikäisisenä. Ei, kyllä minä taidan nyt olla vieläkin innostuneempi. 😁Tenniksen eri vivahteet ovat tulleet eri tavalla esiin myöhemmällä iällä, ja pienten teknisten, fyysisten ja henkisten asioiden merkitys peliesitykseen ovat tulleet tutuiksi. Pelin haasteellisuus ja vaikeus koukuttavat.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Pelasin Lohjalla LoVs ja LoPeTo (seurat ovat yhdistyneet, ja nykyisin seura on nimeltään LoTe) yläasteikäisestä lukion loppuun asti. Se oli hienoa aikaa. Hyviä treenejä ja valmentajia (Eero Lehtinen, Esko Jämsä, Matti Saarinen ja Markku Saarinen) ja kivoja pelikavereita, joiden usean kanssa kaveruus ja pelaaminen on jatkunut näihin päiviin asti. Kiitos pojat!

Silloin 80-luvulla massakentät sijaitsivat uimahallin kupeessa ja Lohjan Gunnarlaan hallissa oli kolme bolltex-kenttää. Sinä aikana sain myös kokea ensimmäisen kosketuksen tenniksen kiehtovaan kansainväliseen maailmaan, kun Lohjalla useana kesänä järjestettiin Sateliittitennisturnauksia, joissa ammattilaisuraa aloittavat pelaajat keräsivät arvokkaita rankingpisteitä. Muistan pelaajia Italista, Brasiliasta ja Senegalista asti! Suomalaisista pelaajista ovat jääneet mieleen Veli Paloheimo, Pasi Virtanen, Mika Hedman ja Joakim Berner.

Tuntui jännittävältä saada olla mukana järjestelyissä, ensin pallopoikana ja sitten linjatuomarina. Yhtenä päivänä pääsin jopa Länsi-Uusimaa paikallislehden yhteiskuvaan Velin kanssa, kun hän löi taiturimaista lyöntiä (todennäköisesti rystyä) ja olin kentällä linjatuomarin tehtävässä. Se on varmasti lähin virallisesti dokumentoitu kokemus huipputenniksestä, mitä minulla tähän mennessä on ollut!

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Isäni Viking (s. 1923) oli urheilullisesti lahjakas: suunnistaja, yleisurheilija sekä tenniksen, pingiksen ja sulkapallon pelaaja. Kun olin nuori poika, pääsin välillä isän kanssa Lohjan Kalkkitehtaan kentille Virkkalaan. Siellä oli yksi massakenttä ja yksi sementtikenttä. Ajatuksena oli siihen aikaan, että sementtikentällä pitäisi ensin treenata, ja sitten kun taitoa oli karttunut tarpeeksi, voisi siirtyä massalle. Vähitellen pääsin isän kanssa pelaamaan. Ensimmäinen mailani oli Adidaksen puumaila, joka on vielä tallessa. Minulla on sellainen muistikuva, että tennis vei heti mennessään, ja sitten pikkuhiljaa pääsin tennisseuraan treenaamaan!

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Oi, niitä on niin monta. Parhaat hetket liittyvät tenniksen kautta syntyneisiin ystävyyssuhteisiin. Tietenkin myös kilpatenniksen osalta jotkut tiukat ottelut, jotka ovat kääntyneet voitoiksi, ovat jääneet mukavalla tavalla mieleen.
HVS:n järjestämät pari tennisleiriä La Manga Clubin kentillä ovat myös jääneet mieleen erityisen upeina kokemuksina. Niissä parasta on ollut iloinen upea yhteishenki, ja asiantunteva ja tsemppaava valmennus. Kiitos Saku, Janne ja Mikko!
Ikimuistoisia ovat myös Grand Slam kokemukset: Wimbledon, Ranskan avoimet ja US Open. Katsojan kannalta mielestäni ensimmäinen viikko on paras, sillä silloin voi nähdä niin monta jännittävää ottelua ja useimmiten lähietäisyydeltä. Tätä en malta olla kertomatta: Ranskan avoimissa olin kaverini kanssa kannustamassa Jarkko Niemistä, kun hän pelasi Andy Roddickia vastaan. Meillä ei ollut lippua, jolla olisi päässyt ottelua stadionille katsomaan, joten kannustettiin kuuluvalla äänellä Jarkkoa stadionin ulkopuolella olevaa screeniä katsoen. Meitä jututtamaan tuli sitten Jarkon sisko, joka ystävällisesti päästi meidät omaisten boxiin kannustamaan Jarkkoa. Oli siinä Roddickin omaisilla ihmettelemistä, kun kannustushuutojen volyymiin tuli todennäköisesti tuntuva lisäys!

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Periksiantamattomuus.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
HVS-tennis merkitsee minulle paljon. Minulla oli yli 20 v. tauko tenniksestä. Kun runsas kuusi vuotta sitten muutimme takaisin Suomeen, halusin aloittaa uudestaan seurassa pelaamisen. Talin massakenttien tienoilla tapasin Pekka Mäkelän, jolle ilmaisin tämän toiveen, ja Pekka sanoi, että ”kyllä sinulle ryhmä löytyy”. Löytyi! Ensin pelasin Juhanin ryhmässä, ja nyt pelaan kolmatta vuotta Jannen ja Leevin vetämässä ryhmässä. Kivaa on ollut, ja oppia on tullut! Lisäksi olen, kuten edellä kerroin, osallistunut HVS:n tennismatkoille. Kun kisaan, edustan ilolla seuraamme.

Kuinka usein pelaat tennistä?
Kolme kertaa viikossa. Kesällä pyrin pelamaan enemmän.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Babolat Aero Pro Drive/Wilson Rush Pro 3.5/Kirschbaum

Kuka on suosikkipelaajasi?
Ensimmäinen suosikkipelaajani oli Björn Borg. Jarkon koko uraa seurasin viikkotasolla: turnauksia ja tuloksia. Kun Jarkko lopetti, niin ihmettelin, ketä nyt seuraan. Onneksi tähänkin löytyi ratkaisu. Nykyisin seuraan Emilin, Oton, Henkan ja Harrin pelejä ja vahvasti fanitan! Davis Cup on viime vuosina tarjonnut Suomen tennisfaneille monta upeaa elämystä. Suomen tennis on hyvässä nousukiidossa, ja siksi näitä hetkiä on jatkossa lupaa odottaa yhä enemmän! Vamos!

Sana on vapaa!
Tennis on parhaimmillaan ystävyyttä, huumoria, intohimoa ja omien rajojen ylittämistä. Siksi me ollaan me, ihan oikea tennis perhe! 👍