Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Mikko Vihersalo: ”Rakkaudesta lajiin! Tykkään niin paljon tenniksestä edelleen, että tahtotila vaan yksinkertaisesti lyödä palloa vie edelleen voimakkaasti eteenpäin.”

Perheenjäsen Mikko Vihersalo: ”Rakkaudesta lajiin! Tykkään niin paljon tenniksestä edelleen, että tahtotila vaan yksinkertaisesti lyödä palloa vie edelleen voimakkaasti eteenpäin.”


Kerro muutama sana itsestäsi.

Olen kotoisin Rovaniemeltä ja muuttanut perheen kanssa Helsinkiin vuonna 2015. Nyt toimin Rush trampoliinipuiston yrittäjänä, jota ennen olin Ilmavoimissa Hornet lentäjänä.

Mitä tulee mieleen tennishistoriastasi?
Tenniksen aloitin noin 9-vuotiaana koulun tenniskerhossa. 11-vuotiaana siirryin RoVS:n harjoitusryhmiin ja olen siitä asti pelannut ja toiminut tenniksen parissa monessa roolissa joka vuosi koko elämäni. Rovaniemellä olin pelaajana, valmentajana, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana sekä Rovatennis halliyhtiössä.

Olen ollut 2010-luvulla Pohjoisen alueen edustajana tennisliitossa neljän vuoden verran. Tullessani Helsinkiin lähdin saman tien rakentamaan yhteistyötä HVS:n kanssa, tällä kertaa Rush-yhteistyökuvion kautta. Olemme jo vuosia toteuttaneet tennis+Rush -kesäleirejä sekä Rush Slam -minitennisturnauksia, jotka ovat saavuttaneet todella kivan suosion. Itse jatkoin omaa pelaajauraani treidauduttuani HVS aikuistennisvalmennukseen. Pelaan kerran viikossa tiistai-iltaisin timanttisen kovatasoisessa harjoitusjengissä Jannen ja Samun valvovien silmien alla.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Tenniksessä kaikkein parasta on varmaan monipuolisuus ja lajin haastavuus. Helppo peli tennis ei ole. Mutta sopivalla valmennuksella ja riittävällä toistomäärällä pääsee melko nopeasti tasolle, jossa pallo alkaa pysyä elossa ja tennikseen jää riippuvaiseksi. Näin ainakin minulla kävi siellä ala-asteen tenniskerhossa 80-luvulla. Todella siistiä on myös tenniksen globaalius sekä ATP- että WTA-tenniksessä. Tennistä voi pelata missä tahansa!

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Montakin. Mutta ehkä yksi ikimuistoisimmista oli vuonna 2006 häämatkalla New Yorkissa ja US Openissa, jossa Jarkko Nieminen pelasi Xavier Malissea vastaan, valitettavasti ottelun kylläkin häviten. Mutta juuri samaan aikaan myös Andre Agassi pelasi Arthur Ashe stadionilla toiseksi viimeistä otteluaan Marcos Baghdatisia vastaan. Stadionin huuto ja mylvintä kuului sinne sivukentälle, missä Jarkko taisteli Xavieria vastaan. Tähän samaiseen tapahtumaan törmäsin myöhemmin Agassin Open kirjassa. Tämä erinomainen kirja alkaa juuri tuosta ikimuistoisesta illasta, jossa nämä kaksi persoonallista pelaajaa kärvistelivät kramppien kourissa aamuyöstä New Yorkin illassa. Tsekkaa youtubesta ”Agassi baghdatis” kumpi lopulta voitti ja millä tavalla!

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Rakkaudesta lajiin! Tykkään niin paljon tenniksestä edelleen, että tahtotila vaan yksinkertaisesti lyödä palloa vie edelleen voimakkaasti eteenpäin.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
Minulle se tarjoaa hyvä harkkaporukan ja yhteistyökumppanin sekä tietysti lähellä olevan Suomen tenniksen pääkallopaikan eli Talin. Isommassa kuvassa HVS:llä on valtava rooli Suomen tenniskartalla. Melko moni meidän huipuista on kuluttanut Talin käytäviä ja tulee niitä edelleen kuluttamaan. Toivottavasti HVS tennisperheellä on paljon antoisia vuosia vielä edessään!

Kuinka usein pelaat tennistä?
Kerta viikossa + satunnaisina viikkoina pari kertaa. Kisakentille olisi kiva päästä takaisin, mutta polvi- ja akillesjännevaivat ovat pitäneet vielä vähän loitolla kovemmista matseista.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Asicsin kengät ja Wilsonin maila tietenkin, koska Jarkkokin pelasi niillä! 😊 Jänteenä MVS Focushex.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Pari kertaa jo haastattelussa mainitsemani kaikkien aikojen paras suomalaispelaaja sekä kyllä Roger Federer tulee hyvänä kakkosena.

Sana on vapaa!
Pallo on keltainen, karvainen ja pyöreä. That´s it!