Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Mikko Kaarlela: ”HVS on toinen koti. Aina on kiva tulla treeneihin ja turnauksiin, kun on tuttuja kasvoja ympärillä.”

Perheenjäsen Mikko Kaarlela: ”HVS on toinen koti. Aina on kiva tulla treeneihin ja turnauksiin, kun on tuttuja kasvoja ympärillä.”

Kerro muutama sana itsestäsi? 
50-vuotias kahden tytön isä. Yrittäjä ja aviomies yrittäjävaimolle. Päiväni vietän yritystapahtumien suunnittelun ja tuotannon parissa. Jäljelle jäävä aika kuluu lasten harrastusten parissa kuljettajana, kannustajana ja kustantajana.

Kerro tennishistoriastasi?
Niin kauan kuin muistan, on tennis kiehtonut minua. Sain Donnayn puumailman joskus 8-9 vuoden iässä ja hakkasin palloa autotallin seinään tehden vanhempani hulluiksi. Katsoimme isäni ja kavereideni kanssa kaikki TV:stä lasten katseluaikaan tulleet Grand slam -lähetykset. Oli innostavaa katsoa huippujen taituruutta. Maagiset Borg-McEnroe taistelut ovat syöpyneet mieleeni lähtemättömästi.

Tenniskenttiä ei ollut lähimaillakaan, joten pelaaminen kavereiden kanssa vaati pyöräilyä hieman kauemmas kaverini kodin vieressä kulkevalle asfaltoidulle tieosuudelle. Sinne viritettiin itse tehty “verkko” puutelineistä ja narusta. Pisteet keskeytyivät autojen tullessa, jolloin laskimme narun alas ja autot ajoivat siitä yli. Pelaaminen oli sellaista, että matkittiin TV:stä nähtyjä maneereja ja kovasti yritettiin pitää palloa elossa. Ei meille kukaan kertonut tai opettanut, miten palloa tulisi lyödä. Kaverini tästä innostuneena liittyi paikalliseen seuraan ja menestyikin kansallisella tasolla hyvin. Itse en päässyt valmennukseen, koska se olisi tarkoittanut jostain muusta harrastuksesta luopumista. Pelasin jääkiekkoa, jalkapalloa, hiihdin, painin ja vielä kaupan päälle pesäpalloa sekä musiikkiopistoa. Tenniksestä ei tullut minulle lapsuuden ja nuoruuden harrastusta. Suuri kiinnostus tennikseen kuitenkin jäi ja lajin seuraaminen penkkiurheilijana on ollut elämän suola.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Vaimoni on pelannut tennistä kansallisella huipulla nuorempana. Olin vuosia hokenut vaimolleni, että haluaisin aloittaa tenniksen, mutta aina tuli jotain, miksi en sitten ilmoittautunut valmennukseen. Kun lapset ilmoitettiin mukaan HVS-valmennukseen, päätin hetkeni koittaneen ja hain paikkaa HVS:n aikuisvalmennukseen pari vuotta sitten. Ensi kosketuksesta alkaen tunsin, että nyt löytyi vanhalle sotaratsulle uutta iloa elämään. Tenniksessä viehättää se, että se on yhdistelmä fyysistä ja psyykkistä kontrollia. Lajista löytyy jatkuvasti uutta haastetta. Tenniksen taktiikka on kuin shakkia. Lyöntivalinnat! Rakastan myös kilpailua ja tenniksestä löytyy aina omalle tasolle sopivia kilpailuja, joissa voi omaa osaamistaan mittauttaa. Sosiaalinen aspekti viehättää myös. Tenniksen parista on löytynyt runsaasti kivoja ihmisiä ja uusia ystäviä. Hallille on aina kiva tulla ja jänteiden paukkeesta tulee hyvä fiilis.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?
Otteluparit Borg-McEnroe, Becker-Edberg, Sampras-Agassi, Graf-Navratilova, Williams-Williams, Federer-Nadal ja paljon muuta. Nyt keski-iässä pelaamisen aloittaneena osaan arvostaa huippupelaajien osaamista entistä enemmän.

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?
Syöttö 1 ja syöttö 2.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?
HVS on toinen koti. Aina on kiva tulla treeneihin ja turnauksiin, kun on tuttuja kasvoja ympärillä. Tyttäreni harjoittelee HVS-esikilvassa ja itse käyn aikuisvalmennusryhmissä ja yksityistunneilla. Pelaan myös aktiivisesti Tali Gentelmen’s Cupia ja käyn Story Friday Night challenge -illoissa. Tarkoituksena on vuonna 2022 osallistua myös virallisiin kilpailuihin.

Kuinka usein pelaat tennistä?
3-5 kertaa viikossa.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?
Maila Wilson Blade, Kengät Wilson Kaos, jänteet Luxilon 21kg.

Kuka on suosikkipelaajasi?
Roger Federer. Ehkä kaikkien aikojen hienoin urheilija kentällä ja sen ulkopuolella.

Sana on vapaa!
Suhtaudun vakavasti siihen, että kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti!