Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Niina Salminen: ” Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ollut tenniksen parista löytyneet samanhenkiset kaverit.”

Perheenjäsen Niina Salminen: ” Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ollut tenniksen parista löytyneet samanhenkiset kaverit.”

HVS-perhe koostuu perheenjäsenistä, joista jokaisella on oma tarina.

Kerro muutama sana itsestäsi?   

Teen työkseni henkilöstön kehittämistä Metsä Groupissa. Terve sielu terveessä ruumiissa ohjaa siis sekä työtäni että vapaa-aikaani.  

Vapaa-ajalla olenkin liikunnan suurkuluttaja ja addiktoitunut erityisesti kaikkeen kunnolla sykettä nostavaan liikuntaan.  

Vastapainona salainen paheeni on huono suomalainen huumori. Uuno-elokuvat osaan ulkoa, kuten myös Kummeli-sketsit. Parhaita Uunon kohtauksia ovat ehdottomasti Uuno tennisopettajana ja legendaarinen tennismatsi ”jotain Rahnastoa” vastaan (Uuno armeijassa).

Kerro tennishistoriastasi?   

Tutustuin tennikseen isän kanssa Outokummun kaupungin kentillä. Yksi massakenttäkin siihen aikaan Outokummussa oli. Ensimmäiset lyönnit on lyöty äidin puumailalla. Muistaakseni sen merkki oli Donnay. Treeniseinän virkaa ajoi kotirivitalomme päätyseinä.  

Mitään valmennusta en vielä nuorena tennikseen saanut. Ensimmäinen valmennusryhmäni oli Hedmanin aikuisryhmä, jossa valmentajana toimi Janne Kesti-Helia. Myöhemmin sainkin hänestä henkilökohtaisen valmentajan ja aviomiehen, joten osuin kerrasta jackpotiin.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?   

Muistan jo lapsuudesta, että katsoin telkkarista Chris Evertin ja Martina Navratilovan keskinäisiä tiukkoja matseja. Olin aina Chris Evertin puolella. Miespelaajista vanhoja muistoja liittyy Andre Agassin liehulettiin ja farkkushortseihin.

Tennis on koukuttava laji niin katsoa kuin pelatakin. Siinä tarvitaan fysiikkaa, järkeä, sitkeyttä ja tietenkin teknistä taitoa. Harjoiteltavat asiat eivät siis ihan heti lopu. 

Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ollut tenniksen parista löytyneet samanhenkiset kaverit.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?   

Ensimmäinen peli oli jännä paikka. Ennen ensimmäistä virallista seniorisarjan matsia olin pelannut pari peliä Brändslämissä (mainostoimistojen tenniskisat) Fiskiksellä. Voitimme Jannen kanssa mixtyn, jossa Jannen ihmeeksi nousin matsipallossa verkolle ja löin smashin kenttään. Rohkea toimintani johtui siitä, etten ollut pistelaskussa ihan kärryillä, eli onnekseni en tajunnut kyseessä olleen matsipallo. Lähdin toteuttamaan Uunon pelitaktiikkaa verholle noususta, ripautuksesta, näpynäpystä ja volttauksesta – ja se toimi. 

Ensimmäisen sarjamatsin pelasin naisten 40-divarissa. Voitto tuli ja samalla vahvistui koukku myös kilpapelaamiseen.  

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?   

Jalat ja kärsivällisyys. Sen minkä tekniikassa häviän, otan takaisin sillä, että jaksan liikkua ja jauhaa pitkiä palloralleja. 

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?   

HVS:n viikoittaiset treenit ovat tosi tärkeä osa omaa tennisharrastustani. Niissä pääsee treenaamaan monipuolisesti pelitaitoja hyvässä peliseurassa. 

Tennisleirit ovat myös aina ihan huippureissuja. Niissä korostuu lajin sosiaalinen puoli. Hauskaa on kentän lisäksi myös kentän ulkopuolella. Usein porukkaan syntyy ihan oma huumorinsa, kun aikaa vietetään hyvin tiiviisti yhdessä koko viikko.

Kuinka usein pelaat tennistä?   

Muutaman kerran viikossa.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?   

Tossut ovat jatkuvan murheen asia. Hyviä tossuja on usein vaikea löytää. Ja kun hyvät omaan jalkaan sopivat löytyvät, malli vaihtuu. Tällä hetkellä minulle hyvät tossut löytyvät Babolatin JET-mallistosta. 

Mailani on Babolat Pure Drive 300g. 

Jänteet: Hmmm, kyllä Talin shoppi tietää. Siellä on osattu hoitaa minun mailani täyden palvelun periaatteella.

Kuka on suosikkipelaajasi?   

Kyllä minä olen Nadal-fani. Nuoremmista pelaajista Jannik Sinner ja Emma Raducanu ovat suosikkejani. 

Sana on vapaa!   

Kiitos HVS:lle ammattitaitoisesta valmennuksesta ja loistavista tennisreissuista!