Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Paul Stenbäck: ” Tenniskärpänen puri kunnolla vuonna 2020 aloittaessani HVS:n valmennusryhmässä, ja siitä asti tahti on ollut kiihtymään päin.” 

Perheenjäsen Paul Stenbäck: ” Tenniskärpänen puri kunnolla vuonna 2020 aloittaessani HVS:n valmennusryhmässä, ja siitä asti tahti on ollut kiihtymään päin.” 

HVS-perhe koostuu perheenjäsenistä, joista jokaisella on oma tarina. 

Kerro muutama sana itsestäsi?   

Olen 35-vuotias tennikseen hurahtanut mies ja kahden pienen lapsen isä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (taloustiede) ja työkseni vastaan yrityskaupoista ja liiketoiminnan kehittämisestä LeadDesk-nimisen teknologiayhtiön palveluksessa. 

Kerro tennishistoriastasi?   

Teini-iässä pelasimme hyvän ystäväni kanssa pallopelikisoja, jossa listasimme kaikki keksimämme palloilulajit ja jokaisesta voitetusta lajista sai yhden pisteen. Tennis oli viimeinen laji ja kisan huipentuma. Nuoruudessa jalkapallo oli kuitenkin ykköslaji ja tennis jäi satunnaiseksi kesäharrastukseksi. Tenniskärpänen puri kunnolla vuonna 2020 aloittaessani HVS:n valmennusryhmässä, ja siitä asti tahti on ollut kiihtymään päin. 

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?   

Kilpailuhenkiselle ja suorituskeskeiselle ihmiselle tennis on täydellinen laji. Aina löytyy se seuraava parannettava tekniikan tai pelin osa-alue, ja aina voi nousta seuraavalle tasolle kokeilemaan onneaan. Lisäksi lajin moniulotteisuus viehättää – pelkkä tekniikka ei riitä, vaan kilpailutilanteessa pitää lisäksi olla fyysisesti, taktisesti ja henkisesti taitava. Pelitilanteessa parasta on vastustajan heikkouden havaitseminen, tiedon käyttäminen pelitaktiikan muuttamiseksi ja valitun taktiikan onnistunut toteutus. 

Toisaalta lajin vaativuus ja oman tason vaihtelevuus päivästä toiseen aiheuttaa keskivertoa enemmän harmaita hiuksia, kun peli ei kulje ja heikommalta tulee turpaan. En ihmettele, että kovemman paineen ammattilaiskiertueilla mailat saavat välillä kyytiä ja mielenterveyskysymykset ovat tapetilla. 

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?    

Toisen tyttäreni synnytys alkoi Jermo Cup-hallisarjaottelun aikana! Entisenä kilpaurheilijana vaimoni ei häirinnyt minua matsin aikana, vaan tultuani kotiin hän totesi kylmän viileästi supistusten välissä: ”On aika soittaa sairaalaan.” 

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?   

Liikkuvuus, pelinluku ja varmuus. Entiselle jalkapallon keskikenttäpelaajalle pallon ennakointi, split stepit ja nopeat reaktiospurtit tulevat selkäytimestä. Tennis ja jalkapallo vaikuttaa hyvältä yhdistelmältä, kysykää vaikka Rogerilta tai Rafalta… 

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?   

Kantakaupunkilaisena HVS valikoitui logistisista syistä ja valinta on osoittautunut erinomaiseksi. Hyviä valmentajia on ollut useita, erityismaininnat Henu Tittoselle, Julius Kaveriselle ja Janne Kesti-Helialle. Käyn ryhmävalmennuksessa ja satunnaisesti yksityisvalmennuksessa, pelaan hallisarjoja ja joskus turnauksiakin. Plussaa HVS:lle siitä, että aikuisille avoimia harrastetason turnauksia on tänä vuonna järjestetty aiempaa enemmän. Loistavia uusia pelikavereitakin on löytynyt useita ja perustimme juuri alkaneeseen kauteen 4-divarijoukkueen HVS:n väreissä. 

Kuinka usein pelaat tennistä?   

Tennismäärät ovat viime vuosina nousujohteisesti lisääntyneet ja tällä hetkellä pelaan 3–4 kertaa viikossa. Ruuhkavuosivanhempana lukumäärä lähestyy omaa maksimia. 

Mitä tavoitteita sinulla on tenniksesi suhteen? 

Tenniksessä innostaa uusien asioiden oppiminen mukavien pelikavereiden seurassa sekä oman pelin kehityksen näkeminen – toivottavasti seinä ei tule vielä vähään aikaan vastaan. Lyhyemmän aikavälin tavoite on saada kickiin vähän enemmän kickiä! 

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?   

Mailana Wilson Blade v8 16×19, Babolat SFX3-kengät ja Luxilon Big Banger 25kg. 

Kuka on suosikkipelaajasi?   

Emil! Hyvänä päivänään kaverin baseline-tykitys on parasta. Harrin blogi on mielenkiintoinen ikkuna tennisammattilaisen pohdintoihin. Big 3:sta olen team Roger, vaikka Djokovicin kliinisyys ja henkinen vahvuus vanhalla iällä on vakuuttavaa.