Etusivu > Ajankohtaista > Perheenjäsen Paula Sailas: ”Monipuoliseen lyöntivalikoimaani kuuluu armottoman kipsin koittaessa syöttö alakautta.”

Perheenjäsen Paula Sailas: ”Monipuoliseen lyöntivalikoimaani kuuluu armottoman kipsin koittaessa syöttö alakautta.”

HVS-perhe koostuu perheenjäsenistä, joista jokaisella on oma tarina. 

Kerro muutama sana itsestäsi?  

Olen 48-vuotias uusperheen äiti ja jokseenkin urheiluaddikti. Teen päivisin juristin töitä immateriaalioikeuksien parissa ja toimin hallituksen jäsenenä Berggren Oy:ssä ja illat vietän tennis- tai padel-kentällä sekä kuljettaen lapsia koripallo- ja salibandytreeneihin. Kesällä pelaan myös golfia. Viikonloppuisin kiertelen liigapelejä ja turnauksia em. lajeissa eri halleissa tai nautin Suomen luonnosta vaeltaen mieheni kanssa.

Kerro tennishistoriastasi?  

Vanhempani pelasivat tennistä 80-luvulla ja ilmoittivat minut ja isosiskoni Kirsin alkeiskurssille. Kirsi jatkoi HVS:n valmennukseen ja minä menin pikkuveljeni Timpan eli HVS:n valmentaja Timo Kunnaksen kanssa Christina Söderströmin kurssille Taliin. Kurssin päätteeksi oli pääsykokeet (!) ja pääsimme Timpan kanssa HLK:n valmennukseen mm. Jermo Kinnusen oppiin. Lapsena pelailin HLK:ssa n. kerran viikossa ja kisasin huvin vuoksi. Viikonloppuisin kiersimme perheen kanssa Fazer JGP osakilpailuissa, itse olin mukana pääasiassa kannustamassa Timppaa ja Kirsiä, joiden pelit jatkuivat useamman kierroksen.

Lähdin yläasteen jälkeen v. 1991 Jenkkeihin vaihto-oppilaaksi ja pääsin koulumme tennisjoukkueeseen. Treenasimme ja kisasimme paljon ja innostuin enemmän pelaamisesta. Palattuani kotiin tennis kuitenkin jäi lukion ja opiskelijarientojen jalkoihin kunnes 2000-luvun alussa rohkenin lähteä mukaan lakimiesten tenniksen SM-kisoihin. Löysin uusia pelikavereita ja Esport Cupin, jossa olin mukana lähes 10 vuotta. Tällä hetkellä treenaan HVS:ssä, pelailen senioritennistä ja kesäisin olen mukana Hangon tennisviikolla.

Mikä sai sinut innostumaan? Mikä tenniksessä viehättää sinua?
Tenniksessä viehättää lajin vaikeus ja se, että sen kautta olen saanut paljon hyviä ystäviä. Liigajoukkueissani ja Hangon Tennisviikolla on mukava tunnelma.

Onko sinulla joku erityinen tennismuisto?  

Olen vasenkätinen, mutta kun tuolla HVS:n alkeiskurssilla pyydettiin ottamaan maila ”tähän käteen” ja valmentaja oli oikeakätinen, kuuliaisena lapsena otin mailan ”tähän käteen”. Maila jäi minulla sitten oikeaan käteen ja ehkä siinä on syy, miksi laji tuntuu edelleen niin haastavalta 😉

Mikä on vahvuutesi tenniskentällä?  

Monipuoliset lyönnit, alakierrettä rystyltäni on sanottu hankalaksi. Ei se ihan oppikirjasta ole, mutta ilmeisesti se aika usein toimii varsinkin kierteisiin kokemattomiin aikuispelaajiin. Monipuoliseen lyöntivalikoimaani kuuluu armottoman kipsin koittaessa syöttö alakautta.

Mitä HVS-Tennis sinun tenniksellesi merkitsee? Mitä palveluja käytät?  

HVS tarjoaa minulle laadukasta valmennusta, seuran runsas jäsenmäärä sekä treeniryhmien ja ajankohtien monipuolisuus mahdollistavat omantasoisten ja myös omaa peliä kehittävien pelikavereiden kanssa pelaamisen. Tali ja Taivis ovat kotiani lähellä ja ne ovat hyviä ja siistejä halleja treenata. Korvausjärjestelmä mahdollistaa hektistä arkea pyörittävälle aikuispelaajalle sitoutumisen treeniryhmään, kun tietää että poissaolon voi korvata.

Kuinka usein pelaat tennistä?  

Aina kun mahdollista! Käyn valmennuksessa 1,5 h/vko ja lisäksi perheellämme on ollut vakiovuoro Meikussa jo 80-luvulta.  Talvikaudella viikonloppuisin on N35, N40 ja N45 seniorisarjojen pelejä sekä satunnaisia aamu-/lounastenniksiä ystävien kanssa. Lisäksi pelaan aika paljon padelia.

Mitä tavoitteita sinulla on tenniksesi suhteen? 

Osallistuminen N75 SM-kisoihin v. 2050. Pelituloksilla ei nykyään ole minulle niin väliä, kunhan paikat pysyisivät ehjinä noihin kisoihin asti.

Millä mailalla/tossuilla/jänteillä pelaat?  

Olen ollut vuosia Wilson uskollinen, tällä hetkellä Wilson Ultra. Jaloissani on tällä hetkellä Asicsit. Tapsa jännitti juuri Taiviksessa Luxilon Alu Poweria mailoihin, kun pitkästä aikaa jänne napsahti poikki. En mielestäni ole välineurheilija, mutta uuden gripin vaikutus peliin on merkittävä!

Kuka on suosikkipelaajasi?  

Kyllä se on Emil Ruusuvuori.