Etusivu > Ajankohtaista > Petra Puheloisen kolumni: Tennisyliopiston kautta naisten ammattilaistenniksen huipulle

Petra Puheloisen kolumni: Tennisyliopiston kautta naisten ammattilaistenniksen huipulle

Esittelyssä Petra Puheloinen
Olen entinen Suomen naisten kaksinpelin ranking ykkönen, ja WTA-listan paras sijoitukseni kaksinpelissä on 412. Rakastan liikuntaa ja huippu-urheilua ja kirjoitan harrastuksena huipputennikseen keskittyvää blogia. Blogi löytyy helppoajakivaa.blogspot.com
Nyt minulla on ilo ja kunnia saada kirjoittaa tennisaiheisia artikkeleita HVS-Verkkosanomiin myös vuonna 2023.

Danielle Collins – Tennisyliopiston kautta naisten ammattilaistenniksen huipulle

USA:n Danielle Collins kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat panostaneet koulun käyntiin ja opiskeluihin kovasti samaan aikaan kun ovat pyrkineet aivan tennismaailman huipulle. Collins myös onnistui erinomaisesti tässä panostuksessaan.

Hän siis suoritti ensin yliopistotutkinnon mediasuhteisiin liittyen vuonna 2016 Virginian yliopistosta ja sitten aloitti kunnolla menestyksekkään ammattilaisuransa.

Vuoden 2016 lopussa Collinsin kaksinpelin WTA-ranking oli sijalla 299.

Yliopiston suorittamisen jälkeen alkoikin Collinsin nopea ja menestyksekäs tie kohti aivan naistenniksen ehdotonta huippua. Vuonna 2018 sadan maaginen rajapyykki rankingissa ylittyi reippaasti ja Collins löytyi parhaimmillaan jo sijalta 35. Tuosta vuodesta alkaen Collinsin kaksinpelin ranking on ollut koko ajan reippaasti alle sijan 50.

Vuoden 2019 Australian avoimessa tennisturnauksessa Collins pelasi itsensä kaksinpelissä aina semifinaaliin asti. Silloin hänestä tuli ensimmäinen uuden, modernin tennisajan, naispuolinen yliopistopelaaja, joka on selviytynyt Grand Slamissa aina välieriin saakka.

Seuraavana vuonna Collins puolestaan taisteli Ranskan avointen kaksinpelissä itsensä puolivälieriin. Vuoden 2022 Australian avoimissa jättipotti oli jo hyvin lähellä, sillä tuolloin Collins pelasi itsensä aina loppuotteluun saakka.

Tällä hetkellä 29-vuotias Collins löytyy naisten kaksinpelin WTA-listalta sijalta 31. Rankingeista päätellen Collins on keskittynyt toistaiseksi pääasiassa kaksinpeliin, sillä nelinpelin ranking on tällä hetkellä vain 878.

Parhaimmillaan Collins on ollut nelinpelissä sijalla 86 vuonna 2020. Collinsin paras kaksinpelin WTA-ranking sijoitus on peräti 7 viime vuoden kesältä. Tänä vuonna Collinsin paras kaksinpelin ranking on ollut 11.

Collinsin pelit ovat kannattaneet jo nyt erinomaisesti, sillä hän on tienannut peliuransa aikana jo 6 miljoonaa dollaria. Collins ei pelkästään ole menestynyt ammattilaiskentillä vaan hänen erinomaiset tennistaitonsa pystyi havaitsemaan jo yliopistotennismaailmassa. Hän on mm. kaksinkertainen NCAA voittaja eli kaksinkertainen yliopistotenniksen mestari.

Collinsin mielestä on hyvä olla myös muita suunnitelmia ja toinen ura tennisammattilaisuuden lisäksi.Hän kokikin, että sai tarvittavaa aikaa kasvaa ja kehittyä yliopisto-opintojensa aikana ennen täysipäiväistä huipputennisammattilaisuutta.

On myös riski, että loukkaantumiset tuhoavat hyvin alkaneen lupaavan tennisammattilaisuran. Tämän vuoksi hän opiskelikin itselleen ensin yliopistotutkinnon ennen kuin lähti toden teolla tavoittelemaan tennisammattilaisuutta huipulla.

Ammattilaisuus Collinsin kohdalla on todella kannattanut.Collins on erinomainen esimerkki siitä, että kova työnteko niin opiskeluiden kuin huippu-urheilun parissa kannattaa.

Yliopistotennis on yksi erinomainen mahdollisuus nousta aivan maailman huipputennisammattilaisten joukkoon!