Etusivu > Ajankohtaista > Pro Am –turnaus Kontinen/Peers-parin seurassa

Pro Am –turnaus Kontinen/Peers-parin seurassa

24 aktiivista tenniksen harrastajaa koki elämänsä päivän Talin tenniskeskuksessa keskiviikkona, kun heillä oli mahdollisuus pelata tie-break nelinpelissä maailman tämänhetkistä ykkösparia Henri Kontista ja John Peersia vastaan.


Tässä Pro Am –turnauksessa oli mukana myös nuorisoparit Emil Ruusuvuori/Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen/Aaro Pöllänen sekä valmentajapari Tapio Nurminen/Ville Tuovinen.
Pro Am-turnaus liittyi torstaina 19.10. pelattavaan Tennisliigan otteluun Grani Tennis – HVS-Tennis, joka pelataan tupatäydessä Talissa – kaikki reilut 1000 istumapaikkaa oli jo alkuviikosta loppuunmyydyt. Ovelta torstaina myydään 400 seisomapaikkalippua.
Liigaottelun kolmen kaksinpelin päälle kirsikkana kakussa on siis nelinpeliottelu, jossa HVS-Tennistä edustavat Henri Kontinen ja John Peers. Grani Tenniksen paria ei vielä keskiviikkoiltana paljastettu.

Nelinpelitaktiikkaa ja käsimerkkejä

Varttitunnin ohjatun alkuverryttelyn jälkeen näille 15 parille Kontinen, Peers ja HVS:n valmentajat päävalmentaja Saku Siivosen johdolla vedettiin tunnin nelinpelitreenit.
-Saimme hyviä vinkkejä nelinpeliin, ja etenkin siihen, miten nelinpelissä tulee sijoittua kentällä, totesi Olympiakomitean puheenjohtaja ja Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.
-Henri ja John avasivat meille myös, mitä heidän käsimerkkinsä ennen syöttöä merkitsee. Tällä tiedolla seuraa heidän otteluitaan televisiosta ihan uudella tavalla, kertoi Ritakallio.
Treenien jälkeen pelattiin puolentoista tunnin ajan nelinpeliturnaus, jossa parit pelasivat kolmessa viiden parin ryhmässä pitkät tie-breakit. Ja kaikki saivat tietenkin kohdata Kontinen/Peers –parin.

Selänne huippujen seurassa kuin kotonaan

-Olihan tämä aivan huikea kokemus, huokasi 4-6 tuntia viikossa HVS:n ”ukkoporukassa” treenaava Hartwall Arenan toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta.  – Hienoa, että Kontisen ja Peersin kalenteriin sopi tulla Suomeen.
Kivisilta kiitteli tapahtumaa hyvin suunnitelluksi ja oli iloinen, kun pääsi Henkan ja Johnin  lisäksi kohtaamaan Suomen tenniksen nuoria lupauksia.
-Oma peli muistuttaa tennistä,  Henri ja John näyttivät meille, mikä on lajin parhaitten taso. Samalla saimme ihailla myös mukana olleen Teemun peliä. Hänellä on sekä loistava fysiikka että hyvä pallosilmä, sanoi Kivisilta.
Teemu oli tietysti jääkiekkoikonimme Teemu Selänne.
-Olipa urheilulaji tai –ala mikä tahansa, kyllä sen parhaat ansaitsevat sekä ihailuni että suuren kunnioitukseni, totesi Selänne Kontisesta ja Peersistä.
Muista tenniksen harrastajista Selänne poikkeaa monella tapaa, mutta myös siinä, että hän on kohdannut lajin ehdottomia huippuja ennenkin: hän pelasi Jarkko Niemisen jäähyväisottelussa loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla samalla kentällä Roger Federerin kanssa.
Tämä huvitti hyväntuulista Teemua itseäänkin.
-Kavereitten kysyessä tämän päivän vastustajista [Kontinen/Peers] voin todeta, että olihan se ihan ok-pari.

Kolme tie-break -palloa

Tälle ”ok-parille” parhaan vastuksen antoivat Teuvo Salminen ja Riku Solapuro, joilla oli jopa kolme palloa tie-breakin voittoon.
-Ja sitten menin ja löin volleyn verkkoon, soimasi Solapuro itseään, vaikka olikin tappiosta huolimatta erittäin onnellinen.
Kivisillan tavoin Icy Form Oy:n toimitusjohtaja Solapuro oli innoissaan, kun sai kohdata sekä Selänteen että Emil Ruusuvuoren ja Otto Virtasen.
-Nuoret hoitivat osansa erittäin ammattimaisesti. On myös hienoa seurata, miten fantastinen tyyppi Henri Kontinen on. Hän ei ole muuttunut yhtään siitä junnusta, joka aikanaan totesi tavoitteekseen nousta lajin huipulle.
-Henkka on tennisnuorillemme loistava esikuva, puki Solapuro kaikkien muidenkin ajatukset maailman nelinpeliykkösestä.
Melbournelainen John Peers, joka otteluissa näyttää kenties Kontista totisemmalta, osoittautui rennoksi ja mukavaksi mieheksi. Hän ”kesti” ensimmäisen päivänsä Suomessa hienosti.
Pro Am –turnauksen voitti tamperelaispari Jani Jokinen/Tommi Aaltonen.

Teksti: Riitta Närhi 

Kuvat: Tytti Nuoramo