Etusivu > Ajankohtaista > Reijo Tuomola: Vähän nolo juttu

Reijo Tuomola: Vähän nolo juttu

Reijo Tuomola on eläkkeelle jäänyt HVS:n Taivallahden Tenniskoulun rehtori, joka valmentaa edelleen muutaman tunnin viikossa. Reijolta löytyy ainakin 150 SM-kultaa (yli 11.5 kg mitaleja) sekä hän on toiminut mm. maajoukkuepelaajana Davis Cup:ssa. Reijolla on paljon tarinoita, joita tulemme kertomaan HVS Verkkosanomissa. Reijon motto on “Kehity ja omaksu uutta”.

Taisi olla vuosi 1974, kun Reijo Tuomola suuntasi kohti Iso-Britanniaan pelaamaan pre-Wimbledon -kisoja. Oli aika ennen ATP Rankingiä, mikä tarkoitti sitä, että jos halusi edes päästä karsimaan Wimbledoniin, piti saada jonkinlaisia tuloksia esikisoista. 70-luvulla oli kova tennisbuumi ja jopa karsinnat olivat täynnä pelaajia. Pisteet eivät tulleet helpolla!

Reijo menestyi kuitenkin hienosti esikisoissa: St Anne’s -turnauksessa tuli kaksin- ja nelinpelimestaruus parinaan Suomen Leo Palin. Merkittävässä kisassa, Bournemouth:ssa, jatkui Reijon ja Leon nelinpelitaival: He ylsivät semifinaaleihin asti.

Manchesterissa, kaksinpelissä, tuli harmittavasti tappio 3. kierroksella eteläafrikkalaista pelaajaa vastaan, jonka Reijo oli voittanut aiemmin massalla.

”Jos olisin hänet voittanut, olisi vastaan tullut itse Jimmy Connors, joka voitti myöhemmin samana vuonna Wimbledonin mestaruuden.”

Oli lopulta aika Wimbledonin karsinnan. Vastaan  oli tulossa Colin Dowdeswell, joka vuotta myöhemmin pelasi Wimbledonin nelinpelifinaalissa.

Mutta Reijolla oli kuitenkin pienoinen ongelma. Kaikki tossut olivat puhki ja mailat eivät olleet pelikunnossa. Pelaajien alueella oli kuitenkin Dunlopin piste, mistä sai käydä noutamassa uusia välineitä.

Reijon harmiksi mailat olivat melkein loppu, ja Reijo joutui tyytymään Dunlopin uuteen Lew Hoad-erikoismalliin, jossa oli kapeneva kahva alaspäin.

”Se oli niin kuin suppilo”, Reijo muistelee.

Mutta ei siinä kaikki. Ottelua ennen, Reijon pukiessaan kenkiä jalkaan, hän huomasi Dublopin Green Flash -tossujen olevan aivan liian suuret.

”Vähän nolo juttu. Minulla oli mennyt kenkiä noutaessa sekaisin britti-ja US-koot”, totesi Reijo.

Isojen kenkien takia, Reijo ei meinannut pysyä pystyssä kentällä ja hävisi lopulta matsin suoraan 6-0, 6-0.

”Ei auttanut edes kahdet sukat, kengät olivat liian suuret!”

Reijon pelikaveri, australialainen kaveri Ron Eastburn, tiesi kenkäongelman eikä voinut olla nauramatta katsoessa Reijon suoritusta.

Eikun pubiin peliin jälkeen ja kohti uusia haasteita ja kisoja!