Etusivu > Ajankohtaista > HVS100: Repe Jokinen – mut bongattiin taloyhtiön pihalta

HVS100: Repe Jokinen – mut bongattiin taloyhtiön pihalta

Helmikuun HVS-Verkkosanomissa kerrotaan HVS:n aikuisvalmennuksen päävalmentajasta Reino ”Repe” Jokisesta. Repe on aito HVS:läinen, joka on joskin aina välillä käynyt muualla – kuten USA:ssa tai vaikkapa Lohjalla. Näistä reissuista voidaan kertoa joskus toiste, mutta miten Repe alunperin tuli HVS:ään ja aloitti valmentamiseen? Repe kertoo:

HVS:ään rekryn hoisi Raimo ”Rape” Karviala. Veljeni Riston kanssa meillä oli tapana pallotella autotallien seiniä vastaan Haukilahdessa. Suosikkipaikassamme oli kahden autotallirivistön päädyt vastakkain niin että välistä meni autotie. Kerran auto pysähtyi ja ikkuna aukesi, ja oltiin Riston kanssa varmoja, että taas tulee ”saarnaa”, mutta Rape sanoikin, että mitäs jos pojat liittyisitte tennisseuraan. Idea jäi kytemään ja onneksi veljeni Risto oli sen verran ahkera, että otti asiasta selvää ja järjesteli meidät HVS:n sisäänottokursseille. Kurssit pidettiin ”Mannerheimintien koululla” ja perustaitojen oppimisen jälkeen valmentaja (Hannu Talasterä) päätti, milloin on valmis pääsemään seuraan.

Kuva on otettu varmaan vuonna 1982 ja olen mopo (ei natsoja laatoissa) eli just alkupuolta intissä. Olin Tennispalatsin kertsillä valmistautumassa lomilta paluuseen. Bussi Hyrylään, Ilmatorjuntarykmentin (HelItR) varuskuntaan lähti linja-autoasemalta ihan Tennispalatsin vierestä. Linja-autoaseman nimellä sitä paikkaa kutsuttiin, mutta oikeasti se oli vaan laaja asfalttiaukea, jossa oli yksi snägäri.

Kuvassa vieressäni istuu Risto Petäjä, joka oli silloinen HVS:n junioripuolen päävalmentaja. Pelasin HVS:n riveissä liigaotteluita intin aikana, ja voitettiin myös suomenmestaruus! Intin jälkeen Risto houkutteli tuurailemaan valmennushommissa, ja siitä se into sitten alkoi!