Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Omatoiminen harjoittelu tenniksessä – tilanneharjoittelun voima

Repen palsta: Omatoiminen harjoittelu tenniksessä – tilanneharjoittelun voima

Tervehdys pelaajat!

Sisäkauden alkuun annan vinkkiä omien treeni- ja pelikertojen tehostamiseen.

Perinteinen tenniksen harjoittelu korostaa usein erilaisten lyöntien, kuten kämmenen, rystyn ja syötön, tekniikan hiomista. Mutta oletteko koskaan miettineet, kuinka nämä erilliset lyönnit soveltuvat pelitilanteisiin? Tilanneharjoittelu antaa vastauksen tähän.

Mitä on tilanneharjoittelu? Sen sijaan, että keskittyisitte vain lyöntien mekaniikkaan, tilanneharjoittelu vie teidät suoraan kentälle. Harjoittelun keskiössä ovat erilaiset pelitilanteet, joissa tarvitaan taktista ajattelua ja nopeita päätöksiä.

Miksi tilanneharjoittelu on tärkeää?

  • Se laajentaa ”pelitilannekirjastonne”. Toistuvat pelitilanteet auttavat teitä rakentamaan mentaalisen arkiston haasteista ja ratkaisuista. Tämä nopeuttaa reagointianne ja päätöksentekoa kentällä.
  • Se kehittää päätöksentekotaitojanne. Tenniksessä jokainen lyönti voi muuttaa pelin suuntaa. Tilanneharjoittelun avulla voitte harjoitella erilaisten pelitilanteiden arviointia ja parasta toimintatapaa niissä.
  • Se syventää pelin ymmärrystänne. Näette tenniksen dynaamisena palapelinä, jossa jokainen lyönti voi muuttaa pelin kulkua.

Esimerkki: vaihtoehtoisia lyöntivalintoja

Olette takakentällä. Vastustaja lyö syvän, yläkierteisen kämmenen rystykulmaanne ja vie teidät pois tasapainosta.

  • Tilanne: Tunnistatte syvän tulevan pallon, tasapainottoman asentonne ja vastustajan sijainnin kentällä.
  • Ratkaisu: Päätätte lyödä korkean rystyn krossina, joka antaa teille aikaa paluusijoittautumiselle ja tasapainoa. Toinen ratkaisu on se, että valitsette alakierteisen lyönnin muuttaaksenne pelin tempoa.

Tilanneharjoittelu, jossa kokeilette vaihtoehtoja ja arvioitte tuloksellisuutta, valmistaa teitä kohtaamaan nämä haasteet ja tekemään parhaan mahdollisen päätöksen nopeasti.

Hyvät pelaajat, kun seuraavan kerran menette kentälle, haastakaa itsenne. Älkää tyytykö vain lyömään palloa, vaan ajatelkaa taktisesti. Omatoiminen harjoittelu, joka perustuu tilanneharjoitteluun, ei ainoastaan paranna lyöntejänne, vaan myös valmistaa teitä kohtaamaan todelliset pelitilanteet.

Taktisesti ajattelemalla luotte itsellenne kehyksen, jonka sisällä pääsette treenaamaan juuri niitä teknisiä yksityiskohtia ja perusteita, jotka ovat valinnoillenne olennaisia.

Käykää kentällä rohkeasti ja pelatkaa älykkäästi!

Tennisterveisin Repe