Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Positiivinen ajattelu tenniskentällä

Repen palsta: Positiivinen ajattelu tenniskentällä

Eikö otsikko kuulostakin hyvältä? Tupla napsahtaa verkkokanttiin ja sen sijaan, että manaisin menetettyä matsipalloa, löydän hopeisen reunan tummasta pilvestä. Käännän ajatuksen positiiviseen sisältöön. Olin pelannut virheettömästi siihen asti. Hyvä suoritus.

Lasi puoliksi tyhjänä istun ottelun jälkeen kaverin kanssa analysoimassa peliä ja hän huomaa, että lasini onkin puoliksi täysi. Kysyn vielä, etteikö edes puolillaan ja hän saa minut vakuuttuneeksi, että puoliksi täysi, ei puolillaan.

Myönteinen eli positiivinen ajattelu on elämänasenne, jossa ajatukset keskitetään hyviin asioihin ja tilanteiden tuomiin mahdollisuuksiin huonojen asioiden ja uhkien sijasta. Tämän avulla alitajunta muuttuu niin, että se hakeutuu myönteisiä tilanteita ja asioita kohti (Wikipedia).

”Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.” Matti Nykänen muotoili myönteisyyden kansankielelle saman totuuden, kannattaa olla optimistinen.

Tenniskentällä voi oppia ajattelemaan oman kontrollin mukaan, valita mitä ajattelee ja miten. Se edellyttää, että luovumme oletuksistamme. Emme reagoi niin kuin yleensä, emmekä seuraa impulsseja sokeasti. Valitsemme ajatella seuraavaa pistettä.

Arjessa voimme harjoitella tätä taitoa helposti. Luovutaan ajattelua typistävistä mielipiteistä. Kiinnitämme huomiota asioihin ilman, että olemme heti jotain mieltä. Käännellään, katsellaan ja maistellaan, milloin mitenkin riippuen asian luonteesta. Annetaan kokemuksen rakentua. Ehkä näin syntyy jokin syvempi merkitys, ehkä ei.

Ei ainakaan jäädä jumiin.

Teksti: Repe Jokinen