Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Aikaa ajatukselle

Repen palsta: Aikaa ajatukselle

On kuin tenniskentällä olisi oma aikalohkonsa, jossa aika tuntuu loppuvan liian nopeasti. Ja siihen on syynsä.

Saapuvaa palloa katsellessa pelaaja lukee pallon lentokaarta, vauhtia, suuntaa ja jengaa sekä aprikoi mielessään tulevaa pomppua. Hän asettelee itseään sopivalle etäisyydelle pomppukohdasta samalla, kun lataa kroppaa valmiiksi lyöntiheilautukseen ja odottaa oikeaa aikaa.

Samalla on ajateltava, mitä lyönniltä halutaan. Laakaa vai kaarta? Mikä vauhti ja spinni? Millä pituudella ja minne sijoitettuna?

Kun lyönnille on saatu tavoitteellista aikomusta, sen seurauksena pelaajan on hallittava ajateltu liike ja siinä oleva
voimansiirto mailan kautta palloon, jotta lyönti saavuttaisi tarkoituksensa. Millimetrin tarkasti.

Tämä vie aikaa.

Yhden lyönnin jälkeen tullee uusi, ja uusi ja uusi. Tapahtumiset toistuvat ja muodostuu rytmiä, toistumisen tahtia.
Onneksi näin, sillä pallon kautta kytkeytyminen vastustajaan ja pelin rytmiin tarjoaa hyvän keskipisteen suorittamiselle. Kaikki ei olekaan uutta ja tuntematonta, vaan tuttua ja turvallista.
Kun toistuvat liikkeet tuntuvat tutummilta, niiden suorittaminen helpottuu. Enää ei tarvitse niin paljon ajatella yksityiskohtia ja asiat alkavat sujua. Ei välttämättä kuin itsestään, mutta sutjakkaammin. Vähemmän kitkaa tekemisessä ja samalla enemmän aikaa.

Tehkäämme ulkokauden alkaessa hyvä päätös. Annetaan ajatukselle enemmän oikeaa aikaa. Vapautetaan se suorittamisen päsmäröinnin kahleesta ja pelataan viisaammin. Rytmin ja ilon kautta.
Hyvää alkavaa ulkokautta!

Repe