Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Kolme pointtia tehokkaalle treenille

Repen palsta: Kolme pointtia tehokkaalle treenille

Sisäkauden alku on hyvä ajankohta pohtia pelaamisen perusteita. Mikäli haluat enemmän vastinetta käyttämällesi treeniajalle voit käyttää muutamaa “kikkaa”, joiden tiedetään auttavan oppimista.

Ensimmäiseksi mieti, miten tekemäsi treeni vastaa tarkoitustaan. Onko huomiosi suunnattuna olennaisiin seikkoihin ja onko niillä isosti merkitystä lopputulokseen? Liika porautuminen ja yksityiskohtiin tuijottaminen saattaa hukuttaa alleen tärkeitä seikkoja (valmistautumisen vaiheet, rytmitys, lyöntivalinnat).

Tekemällä lyöntiharjoituksia pelin erilaisina tilanteina ja luomalla niihin yksinkertaisia kehittämistavoitteita, lisäät tarkoituksenmukaisuutta.

Toiseksi mieti, miten treenisi vastaa pisteen kulkua. Pisteen alussa on aina syöttö, jota aina yritetään palauttaa. Eikö näitä kannattaisi treenata aina?

Ensimmäinen kämmen tai rysty on joko syötön palautus tai syöttöä seuraava lyönti. Lyöntiesi välissä on siirtymiä. Oletko miettinyt miten niistä saisi enemmän irti?

Lue kohdan yksi viimeinen lause uudelleen!

Kolmanneksi varmista, ettei ulkoinen muoto pääse määrittelemään tarkoitusta. Parhaimmillaan muoto syntyy tilanteen ratkaisuna, se ei ole päämäärä itsessään. Muista, pelin kannalta lyönti on pallon lentoa, lyönti ei ole palloa ohjannut vartalon liike.

Lue kohdan 1 viimeinen lause vielä kerran ja mieti sen jälkeen, mitä siinä oikein sanottiin.

Hyvää alkavaa sisäkautta, Repe