Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Miten korjata lyöntiä?

Repen palsta: Miten korjata lyöntiä?

 

Repen palsta: Miten korjata lyöntiä?

En uskalla suositella lyöntien korjaamista. Mutta, jos sitä halutaan tehdä, niin on hyvä tehdä sitä oikein.

Parantamisen varaa on aina ja täydellisyys on ja pysyy horisontissa. Koska korjattavasta on runsauden pulaa, pitää miettiä, miten osaisi valita mihin puuttua?

Tämän kysymyksen voit aina ulkoistaa ja antautua ulkopuolisten neuvojen varaan. Niitä saa rahalla ja niitä saa ilmaiseksi. Aina löytyy joku, joka haluaa kertoa, miten kannattaa ja pitääkin toimia. Tai voit toki selailla You Tubesta vinkkiklippejä. Sieltä löytyy monen karvaista tavaraa ja iso osa ihan asiallista. Pikku hiljaa tilanteesta voi tulla entistäkin hankalampi ja kymmeniin ongelmiin löytyy kymmeniä vinkkejä.

Vinkki! Aloita rajaamalla. Mieti, mikä kohta pelissäsi hiertää eniten. Ja toisaalta, missä kohdin pääset toistuvasti pelitilanteisiin, jossa olet lähellä onnistumista ja tavallaan tiedät, mitä tuosta paikasta pitäisi tehdä. Et vain saa itsestäsi ulos tarvittavaa liikettä, jolla laittaisit pallon haluamallasi tavalla kenttään. Tutkit siis, missä kohdin voisit sanoa pelisi murtuvan pelitilanteen paineen alla.

Seuraavaksi purat tekemistäsi osiin ja tarkennat treeniä kaipaavaa kohdetta. Valmistautuminen? Reagointi? Sijoittuminen palloon? Osuma? Valmistautuminen tilanteen jatkumiseen? Etsi juurisyy. Se löytyy usein virhettä edeltävistä tekemisistä.

Löydettyäsi tarkemmin kohdan, josta ajattelet murtuman aiheutuvan, mieti, miten saat toistettua tuota kohtaa niin kuin se tapahtuu pelissä. Ala kokeilla erilaisia ratkaisuja, tutki ja hutki. Käytä vinkkejä ja videoita, ota tunti valmentajalta. Etene toimivien ratkaisuiden suuntaan.

Kun alat kuvitella, että “nyt se on korjattu”, olet tullut korjausprosessin alkuun. Sinulla on hallussasi osa, mutta se on vielä irrallaan ja asentamatta peliisi. Miten sen saat sopimaan?

Kun ymmärrät, että korjaaminen on toimivan osan valmistamista ja sen jälkeen asentamista ja että asennuksessa osia pitää muokata, ottaa irti uudelleen tarvittaessa ja palauttaa paikalleen, huomaat, miten paljon aikaa ja vaivaa tähän menee. Silloin alat arvostamaan, että käytit aikaa korjauskohteen valintaan. Ja kiität osaavaa valmentajaa, joka osasi olla apuna arvioinnissa.

Repe