Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Miten murtaa kipsiä?

Repen palsta: Miten murtaa kipsiä?

Entinen huippupelaaja tiivisti: ”Joka sanoo, ettei voitolla tai tappiolla ole väliä, todennäköisesti häviää.” Ivan Lendel oli samoilla linjoilla : ”Voittaminen ei ole tärkeintä, se on ainoa asia”. Koska näin on, niin pallon lähestyessä ote mailasta tiukkenee, pallon pomppua odotellessa kroppa ikäänkuin jumittuu. On totuuden hetki. Olenko voittaja vai luuseri, onnistuukohan tämä lyönti?

Tiedän kyllä miten homma hoituu. Maila taakse hyvissä ajoin, oikella otteella. Ai niin, ja piti olla hyvä peliasento, vai oliko se valmiusasento. Steppailen liikkeelle, asetan jalkani niin, että hidastan taaemmalla jalalla ennen viimeistä askelta palloa ja/tai lyöntisuuntaa kohden. Mielellään puoliavoin asento osumahetkellä, paitsi rystyllä. Osuman pitää sitten olla prikulleen keskellä, heilahduksen kaari alhaalta ylös, paitsi alakierteessä. Olkavarren kierto, tuulilasin pyyhkijä, ja saatto vapaaseen käteen. Vai oliko se olkapään yli? Löisinko krossin vai viekkaasti pitkin linjaa, vastustaja selän taakse? Stoppari? Lobbi?

Nyt pallo jo tulee, kiitää pyörien, eikä pomppaa niinkuin sen kuuluisi. Jähmetyn ja jäädyn. Kipsaan. Kevyt sneppi ranteella, vähän pokaa peliin ja pallo on palautettu, jonnekin. Lajin helppous viehättää, tekisi mieli veistää kaverille.

Infoähky, Paralysis Analysis, vaanii ellemme varaudu. Tässä muutama vinkki miten vältää pahimmat karikot.

  1.  Selkeät palloon kytketyt ajoituskohdat. Vastustajan osuma, saapuvan pallon pomppu, oma osuma, oman lyönnin pomppu ja kytke omaa tekemistäsi näihin. Ja vastineet teoissa: Liikkeelle lähtö ja mailan valmistaminen lyöntipuolelle, lyöntiaskel, tasapaino, paluuliikkuminen. Treenaa näitä, toimii takuulla.
  2. Älä takerru pikkuasioihin, älä tuijota jokaista liikkeesi yksityiskohtaa.
  3. Tyydy kohtalaiseen, älä tavoittele hienointa lyöntiä ikinä. Se tulee kuitenkin liian myöhään.
  4. Varaudu siihen, että virheitä tulee. Ota niistä oppia. Ei tämä niin vakavaa ole.

Seuraavalla kerralla jälkiviisastelusta, ihanimmasta viisauden muodosta.

Reijo ”Repe” Jokinen
Repe valmentaa HVS:ssä aikuisia Talissa ja Taivallahdessa sekä järjestää aktiivisesti intensiivikursseja ja klinikoita.
Ilmoittautuminen klinikoihin ja kursseihin HVS:n kaupassa.