Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Paras drilli ikinä ja miten päästä kisaamaan

Repen palsta: Paras drilli ikinä ja miten päästä kisaamaan

Nyt se on keksitty, paras treeni, sisältää kaiken. Hyvät lämmöt ja tämän kun laitatte pyörimään niin hyvä tulee. Voi olla hieman monimutkainen, mutta kun on muutaman kerran pyöräyttänyt aloitusvuoron niin homma alkaa hahmottua.

IDEA
Tarkoitus on lyödä pallo verkon yli niin että se laskeutuu kenttään ja että vastustaja ei sitä pysty palauttamaan. Pisteen saa joka kerta kun vastustaja ei pysty palauttamaan palloa kenttään yhdellä mailan kosketuksella palloon tai hän epäonnistuu omassa avauslyönnissään.

Pelaajia on joko yksi (kaksinpeli) per puolisko tai kaksi (nelinpeli). Kaksinpelissä käytetään kapeampaa pelialuetta, nelipelissä mukaan otetaan nelinpelikäytävät eli pelikenttä levenee.

Aloituslyönti eli syöttö pitää saada heti verkon jälkeen olevaan ruutuun, yrityksiä on kaksi.

ALOITUS
Arpokaa kumpi valitsee ensimmäisen pelin syöttäjän, toinen saa valita kenttäpuolen. Sen jälkeen syöttövuorot vaihtuvat peleittäin. Nelinpelissä syöttövuorot kiertävät niin että kaikki syöttävät kokonaisen pelivuoron kerrallaan. Yksittäinen syöttövuoro alkaa vasemmanpuoleisesta ruudusta ja jokaisen pisteen jälkeen vaihtuu ruutu.

Syöttäjän pitää seistä takarajan keskimerkin ja sivurajan kuvitellun jatkeen välisellä alueella, palauttaja saa valita sijainnin vapaasti. Syöttöä ei saa palauttaa suoraan ilmasta. Jos syöttö osuu verkkonauhaan, mutta menee ruutuun, se uusitaan. Pisteen käynnistyttyä lyöntien määrä on rajoittamaton.

PISTEIDEN LASKEMINEN
Voittaaksesi pelin (=syöttövuoro) tarvitset neljä pistettä. Pisteet lasketaan 15 (ensimmäinen piste), 30 (toinen piste), 40 (kolmaspiste) ja peli (neljäs piste). 40-40 on ”tasan” tilanne, ja silloin pelin voittamiseen tarvitaan kahden pisteen ero.

Erän voittamiseen tarvitaan 6 peliä (kahden erolla), ottelun voittaa kahdella erällä. Erän tilanteessa 6-6 pelataan katkaisupeli, jonka voittaa pääsemällä 7:ään pisteeseen, kahden erolla.

Ottelun voittaa kahdella erällä.

Helposti käy, ettei tunti riitä vaan keräilette palloja ja kehutte toisianne vuolaasti ennen ottelun lopullista ratkeamista.

ETEENPÄIN – HALLISARJAT
Treenimatseja haluaville sopii osallistuminen Talin ja Taivallahden hallisarjoihin. Näissä pelataan aikapelejä. Lämmin suositus.
https://talintenniskeskus.fi/hallisarja/saannot/
https://taivallahdentenniskeskus.fi/hallisarja/

Tennistä on hienoa seurata, sohvalta huomaat miten helppoa tämä on! Jyvälle päästyäsi saattaa nousta halu edetä, laitan muutaman linkin alkuun.

SUOMEN TENNISLIITON KANSALLISET KISAT
Suomen Tennisliitto (STL) ylläpitää kansallista kilpailujärjestelmää. Harrastepelaajille hyvä, mutta vaatii lisenssin ja systeemiin tutustuminen verkossa on aika takkuinen homma. Mutta ei ihan mahdoton.

https://www.tennis.fi/kilpailut/
www.tennisassa.fi

KANSAINVÄLISET KISAT
Kansallisten tennisliittojen yhteenliittymä  ( ITF) pyörittää globaalia kilpailujärjestelmää. Sieltä löytyy niin senioritennis, junnut, pyörätuolitennis kuin Grand Slam kisat.

https://www.itftennis.com/en/

HUIPPUTENNIS
Ja sitten vielä ihan huipuille, ammattipelaajien ylläpitämät ATP:n ja WTA:n kisajärjestelmät.

https://www.atptour.com/

https://www.wtatennis.com/

Repe Jokinen