Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Valmiimpana Uuteen Vuoteen

Repen palsta: Valmiimpana Uuteen Vuoteen

Moni tietää “Nyt pitää saada hommat valmiiksi ennen Joulua!” hokeman. Luvattu elokuussa, palattu asiaan syyskuussa ja edelleen tekemistä vaille valmista. Sama pätee joskus tennikseenkin. Ollaan ikään kuin valmiina tekemään.

Näinhän se usein menee: lyömäni pallo lähtee ihan ok osumalla ja sinne päin kuin halusin. Nyt vain odottelen, mitä vastustaja tekee. Miettiiköhän vastustaja, että tuli paikka sijoittaa pahasti vai antaako vain takaisin lumppua palloa. Odottelen, mietin ja olen varuillani. Mutta olenko valmis?

Meillä on taipumusta olla erittäin kiinnostuneita lähestyvästä pallosta, varsinkin kun se on jo ylittänyt verkon ja lähestyy pomppua. Sijoittuminen ja asettuminen heilautukseen saattaa olla vaativaa ja kun osuma onnistuu ja suuntaus tyydyttää, niin mielenkiinto helposti herpaantuu. Ei paljon, mutta sen verran, että jaloille ei enää löydy virtaa.
Mutta, kun pitäisi palata pelikeskukseen, vastustajan lyöntimahdollisuuksien keskelle. Jos näin ei tapahdu, olen näennäisesti valmis, mutta en valmiusasemassa. Puhutaan myös kotipesästä, sinnehän on hyvä palata. Nämä ovat ilmauksia sijainnille, josta on parhaat mahdollisuudet reagoida, päättipä vastustaja mitä vain.

Joululahjan annan nyt sinulle, rakas lukija. Treenivinkin muodossa.

Kun oma lyöntisi pomppaa vastustajan puolella, tarkista kuinka valmis olet. Sijainti, asento ja liike. Anna itsellesi yläfemmat, kun huomaat asettuneesi kevyeen lähtöasentoon ennen vastustajan painavaa lyöntiä. Sillä hetkellä, kun havaitset tulevan pallon suunnan, on painopisteesi sopivasti alhaalla ja vartalon paino lepää päkiöiden varassa. Tämän toteutuessa osaat liikkua pallon kanssa rytmissä.

Tämä toimii parhaiten peruspallottelussa. Peliin vieminen vaatiikin jo totuttelua, sillä sen verran voimakas “rohto” se on. Se nimittäin saattaa kiihdyttää ajattelua liiaksi ja sotkea pakkaasi.
Hauskaa Joulun odottelua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Repe