Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Suhtaudu verkkopeliin realistisesti

Repen palsta: Suhtaudu verkkopeliin realistisesti

Repen palsta: Suhtaudu verkkopeliin realistisesti

Verkkopeli blokin käynnistyessä valmennuksissa haluan antaa muutaman ohjeen tai oikeastaan yhden, jolla pääsette hyvin eteenpäin ja saatte luotua hyvän käsityksen verkkopelin merkityksestä ja hallinnasta. Älkää hyvät pelaajat menkö verkolle kaksinpelissä. Arvonta, kättely ja pallojen noukkiminen esim. käyvät syiksi lähestyä keskelle asetettua estettä. Pisteiden keruun kannalta on parasta pysyä kaukana verkosta ja mieluummin houkutella vastustajaa ansaan.

Verkolla ei ole aikaa korjata sijoittumista, jahdata palloa, eikä aikaa heilauttaa mailaa taakse niin kuin lyönneissä tehdään. Ja kun vastustaja laittaa pallon korkealta yli ja jahtaat sitä huomataksesi, että olisi pitänyt kiertää jommallekummalle sivulle, viimeistään silloin tajuat, että puheet hyökkäämisestä verkolle ovat hataralla pohjalla.

Tosiasioita

Verkolle ei mennä voittamaan pisteitä. Sinne meno on “jo lähes voitetun” pisteen puolustamista. Pisteiden, jotka käytännössä ovat jo pitkälti taputeltuja, viimeistelyä voi tehdä verkolta. Eli verkolle joudutaan tilanteen pakottamana. Stopparin haku on samaa sorttia. Silloin voit olettaa, että vastustajasi on virittänyt sinulle stoppari-lobbi loukun.

Verkkoasema voi olla myös pakopaikka “ei kenenkään maalta”. Vähän kuin valitsisi ruton ja koleran väliltä. Nelinpelin syöttövuoroissa syöttäjä olettaa sinun aloittavan verkolta. Se on aina ollut näin. Palautuksissa sama. Näin ollen kinastelun sijaan hyvä olla valmiina, maila ylhäällä ja asento suosimaan nopeaa reagointia.

Tästä eteenpäin

Treeneihin annan yhden ohjeen, keskittykää syihin mennä verkolle (lyhyt pallo) ja kun menette, niin menkää kunnolla. Laittakaa lähestymislyönti niin pahana, ettei tarvitse taituroida volleyn tai smashin kanssa. Hyvä valmiusasento verkolle päästyäsi on kaikki kaikessa. Tässä vain hienoisesti raaputtelin jäävuoren huipun pintaa, mutta saatte hyvää asiaa treeneihin. Painostakaa valmentajia selittämään miksi hyökkääminen ja verkolle nousu ovat sekoittuneet toisiinsa, vaikka niiden pitäisi olla kaksi eri asiaa.

Peli-iloa!

Repe