Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta:Ulos asenteella

Repen palsta:Ulos asenteella

Ulkokaudelle saatiin tänä keväänä lentävä startti. Kirpeässä kevätsäässä pelaaminen ei olekaan hassumpi juttu moni totesi, kun auringon paisteen lomaan sai maistella reakuurojen tuomaa lisämaustetta.

Ulkoelämän kelit ja tossun alla periksi antava pinta, kasoineen ja kuoppineen, tuovat pomppuun yllätyksellisyyttä ja ennakointi on entistä vaikeampaa. Helppoa se ei ole sisälläkään, mutta nyt on ulos tultua pallon seuraaminen ihan eri ulottuvuudessa. Havaintoihin perustuvan ennakoinnin päätelmiä pitää korjata, ja korjattua korjata jne. jne. Osumaan asti.

Muutama ajatus sopeutumisesta

Kausien taitteeseen ehdotan, että otetaan palloa myötäilevä asenne. Asenne, jossa hyväksytään pallon oikut ja ollaan joustavia. Jos nyt oli vähän matalampi pomppu niin ok, joustan polvista hieman. Jos pallo pomppaa vähän nopeammin ja myötätuuli painaa siihen vauhtia niin ok, olin valmistautunut hartia käännöllä hyvissä ajoin. Aurinko mollottaa suoraan silmiin syötössä ok, nostan vähän sivummalle, vaihdan lähtöasentoa hieman ja siirryn toiseen kohtaan takarajalla.

Lyövä liike on ketjureaktio ja sen sujuvuus edellyttää joustavaa ajattelua. Jatkuvaan pallon seuraamiseen ja siihen perustuvaan jatkuvaan liikkeen säätämiseen päästäksesi on hyötyä, jos löydät ajatteluusi sujuvaa tekemistä tukevia sävyjä. Järkeilyn rinnalle ja miksei korvikkeeksikin, ripaus huumoria, myötätuntoa itseä kohtaan ja uteliaisuutta. Henkistä joustavuutta ja sitkoa.

Kaikenlaiset pallon elättely harjoitukset toimivat hyvin ulkokauden totutteluun, runsaat puolten vaihdot ja painotusta peruslyönteihin, niin saadaan tutustua olosuhteisiin sekä pomppuun oikein kunnolla. Hyvässä asennossa joustaen jaloilla, keholla ja ajatuksella. Ulos asenteella joka näkyy asennossa ja mielentilassa.

Repe