Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Rytmiä takakenttäpeliin pallottelemalla!

Repen palsta: Rytmiä takakenttäpeliin pallottelemalla!

Miten voikaan olla päivissä eroa! Yhtenä kaikki sujuu kuin rasvattu, liikkeet nivoutuvat toisiinsa ja sopeudut pallon liikkeisiin vaivattomasti. Voit vaihdella tempoa halusi ja tarpeen mukaan. Ja toisena… pallo hukassa ja tuntuu kuin olisi kaksi vasenta jalkaa. Mikä avuksi? Pitäisikö korjata tekniikkaa?

Tekniikassa on aina viilattavaa. Mutta sen määritelmää pitää laajentaa, jos haluat saada kiinni pelaamisen koko skaalasta. Tekniikkaa voi lähestyä muutenkin kuin muodon kautta. Laajennetaan hieman ottaen mukaan aika, ajallinen ulottuvuus, jossa liikkeet tapahtuvat. Otetaan pallo haltuun rytmin kautta.

Rytmi on osien suhdetta kokonaisuuteen: Valmistautuminen, liikkeellelähtö, sijoittuminen lyöntiin, pallon palauttaminen heilautuksella ja paluu valmiusasemaan – näissä kaikissa on omat tahtinsa ja vauhtinsa. Mieti nyt, miten ne kytkeytyvät palloon? Missä pallo on ja mihin suuntaan se liikkuu kussakin liikkeesi vaiheessa? Missä vaiheessa pallo pomppaa, missä kohdin sinä osut palloon ja missä kohdin vastustajasi? Millainen rytmillinen sarja liikkeitä tästä syntyy pallon kanssa?

Pystytkö toistamaan parisi kanssa lyöntejä ylläpitäen yhteistä rytmiä samalla tempolla jonkin aikaa? Jos onnistutte, teette yhtä parhaista tennisharjoituksista ikinä. Löydätte keskittyneen tavan tehdä.  Pomppuihin ja osumiin, pallon kaariin ja vauhtiin huomiota suuntaamalla kytkeydytte pelin tekniseen puoleen toimivalla tavalla.

Ajatusten määrä vähenee, laatu paranee ja kehon hallinta varmentuu, kun lämpöä virtaa sisään. Hengitys alkaa sujua ja kuin huomaamatta se sopeutuu yhteen pallon liikesuunnan ja pomppujen tahdin kanssa.

Nyt voitte aloittaa harjoittelun. Alkupallottelu suoritettu kunnialla.

Ollaan huolellisia ja noudatetaan annettuja ohjeita.

Teksti: Repe Jokinen