Etusivu > Ajankohtaista > Repen palsta: Kolme tärkeää ajatusta verkolle menemisestä

Repen palsta: Kolme tärkeää ajatusta verkolle menemisestä

Nyt täytyy olla rehellinen. Verkolle ei yleensä mennä, vaan sinne joudutaan, ajaudutaan tai tullaan vedetyksi. Aloittelevalla pelaajalla turvalliset syyt mennä verkolle ovat vastustajan siihen lyömien pallojen nouto, arvonta, rupattelu ja (korona-)kättely. Miksi pelin tilanteena verkolla olo on hankalaa?

Ajan valjastaminen ei ole helppoa. Hyökkääminen verkolle vie aikaa pois vastustajalta ja sama pätee sinuun. Et ehdikään katsoa minne ohitusyritys suuntautuu, vaan joudut ennakoimaan, jopa arvaamaan, onko se linja vai krossi… tai ehkä lobbi? Matala jalkoihin, kohti kovaa vai epämääräinen hybridi pokajengalla? Puolustaja saa valita, hyökkääjä on hetken aikaa ihmeissään, olo ei välttämättä tunnu voitokkaalta. Mikä avuksi?

Rakenna hyökkäys niin että se myös tuntuu siltä!

Ensiksi: Havaittuasi hyvissä ajoin lyhyen pallon, joka antaa tilaa edetä, muista että hyökkäyslyönnin laatuun kannattaa panostaa. Syvyys on ensimmäinen ja tärkein laatutekijä.  Eli suuntaa syvälle vastustajan kenttään rohkeasti tavoittelen takarajan edessä olevaa ”viimeistä metriä”.

Toiseksi: Vahvalla lyönnillä heikommalle puolelle – kämmeneltä rystylle useimmilla. Geometrisesti näin on järkevää, sillä sivurajan suuntaisesti lähestymislyönti ei avaa omaa kenttää helpolle ohituslyönnille, kun muistaa jatkaa etenemistä rivakasti pallon perässä. ”Pitkä ja perään” on etukentälle mentäessä arvokas muistisääntö.

Kolmanneksi: Valmius tappiin. Verkolle mentäessä kannattele mailaa vartalon edessä ja lapa kahvaa ylempänä; valmiina nopeaan palloon, johon osutaan hartian korkeudella. Puhdas osuma ja jämäkkä mailakäden ranne takaavat osumakohdan saamisen eteesi. Ja kun lisäksi päkiät rummuttvat split stepin tahtiin leveässä stanssissa, olet valmiina nopeisiin liikkeisiin, kurotuksiin ja tasapainoiluun.

Bonus vinkki tekniikkaosastolta: Opettele verkkopeliin vasaraote (aka. continental), niin ei tuhraannu aikaa otteen säätelyssä.