Etusivu > Ajankohtaista > Senioreiden SM-sekanelinpelit Kalastajatorpalla

Senioreiden SM-sekanelinpelit Kalastajatorpalla

Ihana päästä pelaamaan ja kisaamaan! Tämä oli päällimmäisenä tunteena Kalastajatorpan kentillä, kun seniorien ulkokenttien SM-kilpailut avasivat arvokisat koronapandemian jälkeen.
Yhteensä 45 paria osallistui seitsemään luokkaan; suurimmat luokat olivat 35+ ja 40+ joissa kummassakin oli mukana 10 paria. Kuusi paria oli 45+ ja 60+ -luokissa, viisi paria 55+ -luokassa ja neljä paria 50+ ja 65+ -luokissa.
70+ ja sitä iäkkäämpien luokkia ei järjestetty.

Mari Kimanen, HVS ja Jani Jankkila, TCT, hopeaa 35+ luokassa.

Satavuotiaan HVS:n pelaajia oli mukana kuudessa luokassa, heistä mestaruuteen asti ylsivät Silja Johansson,  Leena Ranta ja Manu Skyttä. Hopeisen SM-mitalin saivat Päivi Frangén, Mari Kimanen ja Anne Viitala.

Enil Sintonen, OTC ja Manu Skyttä, HVS.

Manu Skyttä ja OTC:n Enel Sintonen osallistuivat viime vuonna järjestettyyn mixtypäivään ja päättivät siellä lähteä yhdessä kisaamaan.  Kisamenestykselle antoi esimakua jo tammikuun lopussa sisäkenttien sekanelinpelin SM-pronssimitalit 40+ -luokassa Tuusulasta. Pari koki tappion välierissä kisan lopullisille voittajille, OTC:n Karoliina Peuralle ja GT:n Janne Viitalalle.
Ulkokenttien SM-kisoissa Enelin ja Manun sisäpronssi kirkastui kullaksi. Sijoittamaton pari voitti välierissä kakkossijoitetut NurTS:n Kati Vinkin ja Markku Lönnbergin niukasti 7-6, 6-4. Loppuottelukin oli jännittävä, sillä edellisvuoden voittoaan puolustaneet smashiläiset, kolmossijoitetut Satu Kivioja ja Mikael Lindqvist olivat viedä ottelun kolmanteen erään. Sintonen/Skyttä voittivat mestaruuden kuitenkin 6-3, 7-5.
Virolaistaustainen vasuri Enel Sintonen voitti jo tammikuisissa sisäkenttien SM-kisoissa kultaa 35+ -luokassa parinaan ETS:n Veli-Pekka Männistö. Kaksikko uusi mestaruuden nyt myös ulkokentillä voittamalla loppuottelussa HVS:n Mari Kimasen ja TCT:n Jani Jankkilan 6-1, 6-0.
Vuonna 2006 Suomeen muuttanut kauppat.maisteri Enel Sintonen on  kisan ainoa tuplamestari.

Kultaa 55+ vas Pekka Salminen, KoTS ja Silja Johansson HVS, hopeaa Anne Viitala HVS ja Hannu Hamari OVS

Silja Johansson sai houkutelluksi 55+ -luokkaan parikseen KoTSn Pekka Salmisen, joka osallistui vasta uransa toiseen mixtykisaan – ensimmäisestä olikin kulunut 40 vuotta. Silloin Pekka voitti alle 16-vuotiaiden mestaruuden parinaan KLK:n Cia Branders. Ykkössijoitetut Johansson ja Salminen voittivat loppuottelussa HVS:n Anne Viitalan ja OVS:n Hannu Hamarin 6-2, 6-4.
Voittajaparin yhteispeli sujui mainiosti, vaikka he pelasivat nyt parina ensimmäistä kertaa eivätkä olleet kohdanneet toisiaan, kun Salmisen mixtykokemuksista oli siis vuosikymmeniä.
”Oli mukava pelata, kun Pekka ei lähtenyt määräilemään, vaan antoi minun pelata omaan tyyliini”, kiitteli Silja.
Pekka Salminen ei harmitellut kisaan lähtöään ja saattaapa osallistua mixtyluokkaan toistekin.

60+ mestarit takarivissä vas. Pete Pihko, VarTe ja Leena Ranta, HVS. Edessä Ylva Kalliomäki, SlVS ja Roger Nyberg, OTC.

Leena Ranta 60+ -luokassa parinaan VarTen Pete Pihko.  Loppuottelussa kukistuivat SlVS:n Ylva Kalliomäki ja OTCn Roger Nyberg. Finalisti parit yllättivät välierissä kärkisijoitetut, Leena ja Pete ykkösiksi sijoitetut SLT:n Kaija-Leena Kolhon ja HLK:n Veli-Matti Hillin. Ylva ja Rogi kukistivat kakkossijoitetut lahtelaiset Erika Laineen ja Juha Annusen.
Finaalin Leena ja Pete veivät 6-4, 6-0. Aina tasaisesti pelaava ja varmasti syöttävä Pete Pihko hämmästeli ottelun viimeisessä pelissä omaa syöttötyöskentelyään.  Peliin osui kolme kaksoisvirhettä, joista yksi vieläpä ottelupallossa.

50+ hopeaa, vas. Antti Koskinen, ETS ja Päivi Frangén, HVS.

50+ -luokan loppuotteluun ylsivät HVS:n Päivi Frangén ja ETS:n Antti Koskinen. He voittivat välierissä ykkössijoitetut HVS:n Anne Viitalan ja OVS:n Hannu Hamarin tiukassa kolmierisessä. Loppuottelussa Päivi ja Antti joutuivat taipumaan SLT:n Satu Pirilälle ja Break Pointin Kristian Raitasalolle, joka etenivät myös 45+ -luokan loppuotteluun. 45+ mestaruuden voitti kuitenkin HLK:n pari Laura Juvonen/Mika Leskinen.
65+ -luokassa Marja-Liisa Hedman, HTS ja Hannu Helminen, TCT olivat suvereeneja. He menettivät kahdessa ottelussa yhteensä viisi geimiä. Finaalissa kukistuivat Smashin Anna-Liisa Sahlman ja HyTS:n Ingmar Mollgren.
Sekanelinpelin SM-kisat järjesti LTC-33, joka vetää myös tasavuosi-SM-kisat 40+, 50+ ja 60+ Kalastajatorpan kentillä 11.-16.6.

Teksti ja kuvat Riitta Närhi