Etusivu > Ajankohtaista > Sekanelinpelin SM-kisasaalis: Kulta, pari hopeaa ja neljä pronssia

Sekanelinpelin SM-kisasaalis: Kulta, pari hopeaa ja neljä pronssia

Mikä muu kuin HVS:n jäsenyys yhdistää Päivi Frangénia ja Pia Andellia? Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.1. myös Hannu Hamari, OVS, joka oli daamien parina seniorien sisäkenttien sekanelinpelin SM-kisoissa Tapiolan Tennispuistossa. Frangén ja Hamari voittivat ensimmäisen mestaruuden parina. 45+ luokkaan tuli yllättäen vain kolme paria, joten sen pelattiin round robinina, kaikki kaikkia vastaan. Frangén ja Hamari voittivat molemmat ottelut erääkään menettämättä.

Hopeat Andellille ja Tivalle

Toinen kolmen parin kesken pelattu luokka oli 70+. Siinä Martti Tieva ja Smashin Anna-Liisa Sahlman nappasivat hopeaa voitettuaan TaTen Inga Skogin ja Kari Lautson. Luokan voiton ottivat odotetusti HTS:n Marja-Liisa Hedman ja TTS:n Jyrki Montell.  Päivi Frangén oli vinkannut Pia Andellille, että Hannu Hamari on paria vailla 50+ luokassa. Hän itse oli sopinut pelaamansa luokassa seurakaveri Ralf Forsénin kanssa. Andell, joka ei ollut pelannut kilpatasolla sekanelinpeliä sitten juniorivuosien, tarttui tilaisuuteen. Pari sijoitettiin ykköseksi kuuden pelaajan kisassa ja oli suoraan välierissä, jossa kukistuivat TVS:n Katariina Haavisto ja TaTS:n Petri Bergman. Finaalissa Andell/Hamari kohtasi SLT:n Satu Pirilän ja Break Pointin Kristian Raitasalon. Nämä sijoittamattomat tekivät kellontarkkaa työtä: voittivat kaikki kolme otteluaan luvuin 6-4, 6-2. Näin siis Andellin ja Hamarin sekä ensimmäisellä kierroksella Frangénin ja Forsénin. Pia Andell iloitsi paluustaan sekanelinpelikentille ja riemuitsi hopeamitalistaan.

Pronssia neljälle

Mitalitta ei jäänyt ”Mini” Forsénkaan, joka  SlVS:n Ylva Kalliomäen kanssa 55+ luokan välierissä koki tappion LVS:n Erika Laineelle ja Juha Annuselle ottelutie-breakissa 7-10.
Jutta Airaksinen jaManu Skyttä ylsivät pronssille 40+ luokassa. Välierissä tuli tappio ykkössijoitetuille RoVS:n Hanna Korhoselle ja Ari Katajamäelle.
Renata Tuomistooli parinsa Sata-Tenniksen Timo Penttilän kanssa päässyt pelaamaan neljän parin 65+ luokassa ottelun, jossa kokivat tappion V-P:n Pirkko Kuorikoskelle ja HVP-36:n Tuomo Lahtiselle. Yläkaaviossa Marja-Liisa Hedman ja Jyrki Montell saivat ensin loukkaantumisen vuoksi  Nokian Taru ja Klaus Tieralta ja sitten finaalissa Kuorikoski/Lahtiselta, kun Lahtinen oli katsonut finaalin otteluajan väärin.

Seniorien sisäkenttien sekanelinpelin SM-kisat oli perinteisesti ollut Tapiolan Tennis järjestämä.
Kilpailunjohtaja Ilkka Aho totesi useamman vuoden kokemuksella, että tänä vuonna erityisesti vanhempien ikäluokkien osallistujamäärät olivat pienentyneet aiemmista. Nuoremmissa ikäluokissa mukana oli ensikertalaisiakin.

Teksti ja kuvat: Riitta Närhi