Etusivu > Ajankohtaista > Seniorien SM 35-85v. Talissa – HVSläisille kuudessa luokassa Suomen mestaruudet

Seniorien SM 35-85v. Talissa – HVSläisille kuudessa luokassa Suomen mestaruudet

Kolmessa kaksin- ja kolmessa nelinpeliluokassa HVS:n pelaajat voittivat 35/45/55/65/75/85-luokkien Suomen mestaruuksia ulkokentillä kotiareenallaan Talissa.

N55+ kaksinpelin kärkisijoitetut olivat HVS:n Silja Johansson (1.) ja Heli Petäjä (2.). SlVS:n Ylva Kalliomäki vei Johanssonilta erän avauskierroksella, mutta välierissä Johansson menetti vain kaksi geimiä. Finaalissa hän voitti luvuin 6-0, 6-3 JTS:n Maija Aarniola-Rinteen, joka oli välierissä yllättänyt Heli Petäjän. Helille kuitenkin pronssia.
M65+ luokassa ykkössijoitettu Reijo Tuomola menetti enimmillään seitsemän geimiä ottelussa. Se tapahtui ensimmäisellä kierroksella Liikuntasampotenniksen Pertti Mäkeläiselle. Sen jälkeen Reijo hävisi kaksi tai kolme peliä; finaalissa TTS:n Jyrki Montel:le 6-1, 6-2.
Leo Lindblad voitti molemmat ottelunsa M85+ luokan kaksinpelissä, jossa oli mukana kolme pelaajaa ja voitti näin luokan mestaruuden.

M55+ kaksinpelissä HVS:n Juhani Mäkinen sai pronssia, kun eteni välieriin. Hän joutui taipumaan kisan lopulliselle voittajalle, HyTS:n Riku Ainolalle 6-2, 6-1 Samoin luvuin hävisi HVS:n Ralf Forsén Ainolalle puolivälierissä.
M75+ kaksinpelissä pronssia hvsläisistä sai Mats Reihe, joka välierissä hävisi luokan voittaneelle RVS:n Kyösti Heinäselle 6-2, 6-2.

Nelinpelit

Anne Viitala toi HVS:lle kultaa N55+ luokan nelinpelissä parinaan OTC:n Pia Almi. Finaalissa pari oli jo lähes kuilun partaalla, mutta voitto SlVS Ylva Kalliomäestä ja VarTen Päivi Pulkkisesta tuli 4-6, 7-6(3) 10-6.
M55+ nelinpeliin tuli käsittämättömästi vain kolme paria. Niissä kaikissa oli vähintään yksi hvsläinen. Voiton veivät Jussi Juvakoski ja Matti Timonen, hopeaa HVS:n Ralf Forsénille ja HLK:n Veli-Matti Hillille sekä pronssia HVS:n Juhani Mäkiselle ja KoTS:n Mikko Kuumolalle.
HVS:n Matti Timonen ja Reijo Tuomola pelasivat ensimmäisen kerran parina viitisenkymmentä vuotta sitten. Nyt tuli jälleen kultaa, M65+ -luokassa. Finaalissa kukistuivat TTS:n Jyrki Montell ja Curt Selenius 6-1, 6-0.
M75+nelinpelin pronssia voitti HVS:n Jukka Ylikoski parinaan GT:n Into Schaaf. Kolme parin round robinissa kulta meni parille Kyösti Heinänen RVS/Simo Näkki EVS.
M85+ luokan nelinpelissä oli kolme paria, joista kaksi HVS:stä. Voiton veivät kuitenkin KeuTS:n Antti Airaksinen ja BTK:n Heikki Pasanen, hopeaa HVS:n Arvo Hillille ja Leo Lindbladille, pronssia Orvo Kattaiselle ja Pentti Lehtiselle.

Kesäkuun viimeinen viikko tarjosi helteitä, sateita ja liki myrskyksi yltäneitä tuulia. Vain viisi ottelu koko SM-kisan aikana jouduttiin siirtämään Taliin sisälle.
Järjestelyjen puolesta mukaan olisi mahtunut enemmänkin osallistujia. Naisten vanhimmat loistivat poissaolollaan
-Harmittavan monella osallistumiskynnys SM-kisoihin tuntuu olevan turhan korkealla, totesi kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä. – Kannusta rohkeasti tulemaan mukaan.
Tasavuosi-ikäluokkien ulkokenttien SM-kisat ovat 9.-14.8. Kalastajatorpan kentillä Helsingissä.
Ilmoittautuminen päättyy 5.8.

Näiden kisojen kaikki tulokset ovat nähtävissä
http://www.tennisassa.fi/sport/draws.aspx?id=6DA5FE76-C3A0-4558-B004-143DC5DBCD03

Teksti ja kuvat Riitta Närhi

Kuvassa HVS:n Reijo Tuomola yhdessä TTS:n Jyrki Montellin (oik.).