Etusivu > Ajankohtaista > Jussi Juvakoski tuplamestari seniorien SM-kisoissa

Jussi Juvakoski tuplamestari seniorien SM-kisoissa

HVS:n Jussi Juvakoski nousi tuplamestariksi seniorien SM-kisoissa Kalastajatorpan kentillä 8.-13.8.
Hän voitti M65-luokan kaksin- ja nelinpelin parinaan HVS:n Matti Timonen.

”Sisäkaudella en päässyt loukkaantumisen vuoksi M65-kaksinpelin mestaruutta tavoittelemaan ja sitä läksin erityisesti hakemaan”, totesi Juvakoski, joka pääsi tähän luokkaan vuoden alusta.

Hän ei menettänyt erääkään matkalla mestaruuteen ja isoin menettämänsä geimimäärä oli viisi puolivälierissä LVS:n Seppo Savitietä vastaan. Loppuottelussa kukistui TCT:n Hannu Helminen luvuin 6-2, 6-2.
Nelinpelin M65 SM-tittelin Juvakoski ja Timonen olivat voittaneet tänä vuonna jo sisäkentillä. Nyt mestaruus sinetöityi loppuottelussa 6-0, 6-3 voitolla HVP-36:n Tuomo Lahtisesta ja KoVS:n Sami Rajalasta. M65-luokan kaksinpelissä HVS-menestystä lisäsi pronssia saavuttanut Martti Tieva, joka oli voittanut pitkän ja tiukan puolivälieräottelussa nelossijoitetun HTC:n Matti Linnavirran, mutta taipui sitten välierissä Juvakoskelle.
Juvakosken tavoin tuplamestareita olivat KoVS:n Pekka Salminen M55- ja HLK:n Hasse Söderström M75-luokissa.

Kultaa ja hopeaa
Kimaselle ja Hannukaiselle

HVS:n Mari Kimanenriemuitsi ensimmäisistä SM-mitaleista. Ensimmäisen, pronssin, hän saavutti N35 kaksinpelissä. Välierissä hän koki tappion HLK:n Aino Kalervolle.
Luokan nelinpelissä Kimasen parina oli HVS:n Jutta Antikainen. Kolmen parin lohkokisassa he voittivat molemmat ottelunsa tiukoissa otteluissa – ja kultaa tuli.

HVS:n Tuija Hannukainen ilmoittautui N65-luokkaan, mutta jäi sen ainoaksi osallistujaksi. Koska luokkaa ei saatu pystyyn, Tuija osallistui N55-luokkaan. Selkävaivojen hellitettyä hän oli ehtinyt harjoitella vasta pari viikkoa, mutta lähti kuitenkin rohkeasti turnaukseen. Ensimmäinen ottelu T-61:n Maj Häggblomia vastaan oli ottelutuntuman hakemista, mutta se riitti.  Loppuottelussa Hannukainen voitti OTC:n Selene Marckwortin jo tutulla tyylillään.
N55-nelinpelin loppuottelussa oli kolme hvsläistä. Nicolien Haahti/Anne Viitala-pari kohtasi Tuija Hannukaisen ja Maj Häggblomin ja vei tiukan kamppailun luvuin 7-5, 6-4.

Nelinpeleissä menestystä

HVS:n Päivi Frangén osallistui tällä kertaa vain nelinpeliin. Hänen parinaan N45-luokassa oli OTC:n Minnamaria Miller. He menivät vaivoitta loppuotteluun, jossa vastassa olivat MLK:n Linda Jansson ja Malin Ringbom.
Ahvenanmaalaiset Jansson ja Ringbom tulivat seniorikisoihin mukavissa tunnelmissa. Pari oli 30 vuotta aiemmin voittanut juniorien SM-kisoissa tyttöjen nelinpelin Suomen mestaruuden – Malin Ringbom oli silloin nimeltään Johansson. Mainiosti pari pelaa edelleen ja finaalista Frangénia ja Milleriä vastaan tuli todella hyvätasoinen ja jännittävä. Ottelu venyi kolmieräiseksi mestaruuden ratkettua Janssonille ja Ringbomille, Päivi Frangén sai hopeaa.
M55-luokan nelinpelissä HVS:n Ralf Forsén otti hopeaa pariaan Aalto Tenniksen Tapio Makkonen. Pari sai tunnustaa KoVS:n Mikko Kuumolan ja Pekka Salmisen paremmakseen luvuin 6-3, 6-3.
M85-nelinpelin loppuottelu oli sekin melkein HVS:n jäsenten välinen, sillä vain Pentti Seppälä oli toisen seuran, EVS:n, jäsen. Leo Lindblad ja Seppälä ottivat kultaa, Orvo Kattainen ja Pertti Lehtonen hopeaa.
Nämä SM-kisat järjesti LTC-33.

Teksti ja kuvat Riitta Närhi