Etusivu > Ajankohtaista > STL: HVS TENNISLIIGAN VALTIAS

STL: HVS TENNISLIIGAN VALTIAS

Tennisliigan finaalit pelattiin tänään Talin Tenniskeskuksessa. Isäntäseura helsinkiläinen HVS oli odotetun vahva vieden sekä naisten että miesten Suomen mestaruudet. Naisten puolella mestaruus ratkesi jo kaksinpeleissä, kun HVS:n Sabrina Santamaria voitti tamperelaisen TATS:n Mariella Minetin 6-2, 6-3 ja Anastasia Kulikova oli Ella Haavistoa parempi lukemin 6-1, 6-4. Hopeat matkasivat siis Tampereelle.

– Kausi on ollut pitkä ja kaikki pelaajat eivät aina pysty pelaamaan kaikissa otteluissa, joten oli todella hienoa, kun nyt finaalissa olimme koko joukkue mukana. Jokainen meistä on laittanut itseään likoon menestyksen eteen, joten on hienoa jakaa mestaruus koko porukan kesken, totesi HVS:n kapteeni Emma Laine iloisena Suomen mestaruuden ratkettua.

Miehissä ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt HVS sai kovan vastuksen naapuriseura HLK:lta. Kaksinpeleissä HVS:n Emil Ruusuvuori voitti HLK:n Karl Kiur Saarin 6-1, 6-1. Myös HVS:n Kenneth Raisma oli HLK:n Niklas Buchtiaparempi lukemin 6-3, 6-3. HLK vei kamppailun kuitenkin nelinpeleihin, kun Masi Sarpola voitti HVS:n Sami Huurinaisen 6-3, 6-3. Huikean kannattajaryhmänsä tuella HLK haastoi HVS:n tosissaan nelinpeleissä, mutta HVS:n Emil Ruusuvuori ja Kenneth Raisma ratkaisivat mestaruuden HVS:lle voittamalla HLK:n Karl Kiur Saarin ja Masi Sarpolan lukemin 6-4, 6-4.

– Oma peli kulki tänään ja kaksinpelissä pelasin tosi hyvin. Nelinpelissä HLK pelasi vahvasti, mutta onneksi saimme molemmissa erissä 5-4-tilanteessa breikit ja kaivettua ottelun meille. Oli siistiä, kun oli niin paljon yleisöä paikalla. Huikea meininki, totesi HVS:n Emil Ruusuvuori.

Onnistunut finaalitapahtuma huipensi hienon Tennisliiga-kauden. Tennisliigassa pelasi kuluneella kaudella maamme parhaimmisto ja katsojamäärätkin kasvoivat. Tästä hyvänä esimerkkinä on syksyllä Talin Tenniskeskuksessa järjestetty liigaottelu, jossa Henri Kontisen ja hänen nelinpeliparinsa John Peersin ottelua seurasi 1400 katsojaa. Suomi-tenniksen suurseura HVS näkee Tennisliigan tärkeänä sarjana.

– Seurana haluamme panostaa liigaan, ja haluamme, että se on pelaajille tärkeä asia. Myös moni muu seura on tehnyt hyvää työtä liigan eteen, toteaa HVS:n valmennuspäällikkö Saku Siivonen.

Tennisliigan tulokset löytyvät osoitteesta tennisliiga.fi

Kuvassa HVS:n voitokkaat naisten ja miesten joukkueet.

Teksti: STL, juttu kokonaisuudessaan http://www.tennis.fi/uutiset/hvs-tennisliigan-valtias/