Etusivu > Ajankohtaista > Suomen suurin tennisperhe vuonna 2017 ja nyt

Suomen suurin tennisperhe vuonna 2017 ja nyt

Elokuisena aamuna vuonna 2017 otimme nopealla aikataululla HVS-perheestä ryhmäkuvan uusia nettisivuja varten. Saimme alle vuorokauden varoitusajalle paikalle hienon porukan valokuvaaja Nina Kaverisen kuvattavaksi. Mitä HVS-perheenjäsenille kuuluu nykyisin ja miten heidän tenniksensä on neljän vuoden aikana edennyt?

Kuvan ylärivissä on HVS:n silloiset liigapelaajat, lippispäinen Patrick Kaukovalta sekä Emil Ruusuvuori. Molemmilla pelaajilla oli tavoitteena ammattilaisura tenniksessä. Emilin tarina on tutumpi – hän siirtyi ammattilaiksi vuonna 2018 ja on onnistunut breikkaamaan ammattilaiskentillä: Emilin ATP-ranking on tällä hetkellä 78. Patrick on puolestaan USA:ssa opiskelemassa yliopistossa tennisstipendillä. Mitä Patrickille kuuluu?

– Kiitos hyvää kuuluu! Neljä vuotta sitten tavoitteeni olivat vielä siirtyä ammattilaiseksi yliopistotenniksen jälkeen. Nyt minulla on vielä yksi kausi yliopistotennistä jäljellä, jonka jälkeen oma pelaaminen loppuu, mutta tenniksen parissa työskentely kiinnostaa!

Emil Ruusuvuoren vieressä oleva Pia-Marie Aaltonen on monelle tuttu HVS:n toimistolta.

– Minulla on sama peliporukka kerran viikossa, nautin suunnattomasti heidän kanssaan pelaamisesta! Tenniksen suhteen minulla ei ole ollut eikä ole sen isompia tavoitteita, mutta tykkään osallistua hallisarjoihin sekä aikuisten nelinpeli-iltoihin.

Kuvassa on myös useampi oikea tennisperhe, kuten nykyisin Talin Tenniskeskuksessa projektipäällikkönä työskentelevä Katariina Merve ja hänen kilpatennistä pelaava poikansa Mathias sekä Puupposten perhe, isä Tatu, äiti Virpi sekä lapset Enni ja Otso.

Puupposet ovat tuttu kasvoja Taivallahden Tennishallilla. Koko perhe käy HVS:n valmennuksessa, osallistuu lukuisiin HVS:n järjestämiin tapahtumiin, pelaa vapaa-ajalla yksin ja yhdessä, sekä vanhemmat käyvät myös kansallisissa kilpailuissa. Äiti Virpi Puupposen tavoitteena vuonna 2017 oli kehittyä tennispelaajana niin, että voisi pärjätä senioriliigan matseissa.

– Tavoite on saavutettu säännöllisen harjoittelun ja pelaamisen kautta! Koska peli ei kuitenkaan vielä ole täydellistä, niin treenit jatkuvat! Tavoitteena on edelleen nostaa pelitasoa omassa ikäluokassa. Tenniksestä on toivotusti tullut koko perheen harrastus, ja sitä kautta on myös löytynyt uusia kavereita.

Ryhmäkuvassa on paljon lapsia, koska kuvauksen ajankohtana oli lasten kesäleirit Taivallahdessa. Suurin osa kuvassa olevista lapsista pelaa vielä HVS:ssä, osa harrastepuolella ja osa treenaa tavoitteellisemmin. Kuvassa keskellä olevalla, silloin 9-vuotiaalla Matildalla, oli neljä vuotta sitten tavoitteena päästä pelaamaan kisoja.

– Olen onnistunut tavoitteessani eli olen päässyt pelaamaan paljon kisoja ja kehittymään. Seuraava tavoitteeni on päästä pelaamaan yhä parempia kisoja!

Matildan alapuolella on Dan Helenius, joka on ollut HVS:n valmennustoiminnassa mukana pienestä iästä alkaen. Nykyisin lukiossa opiskeleva Dan on myös tuttu kasvo U10-valmennustunneilta, jossa hän on toiminut ohjaajana ja valmentajana yläasteelta alkaen.

– Minulla oli vuonna 2017 tavoitteina jatkaa tenniksen pelaamista ja valmentamista ja olen saavuttanut tavoitteet! Oman tennikseni näen neljän vuoden päästä kavereiden kanssa pelailuna ja ehkä joskus myös valmentamisena!

HVS-Tennis on seurana kasvanut ja muuttunut kuluneen neljän vuoden aikana. Pelaaja- ja jäsenmäärät ovat kasvaneet ja seuran toiminta on muuttunut ammattimaisemmaksi monella sektorilla. HVS:n toiminnanjohtajalle, Pekka Mäkelällä (kuvassa keskellä), kasvanut toiminta ei ole kuitenkaan merkinnyt suoraan kasvavaa työmäärää. Päinvastoin.

– HVS on tehnyt hyviä palkkauksia. Olemme löytäneet oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin, panostaneet työhyvinvointiin ja koulutukseen sekä olemme myös kehittäneet hallien ja seuran digitaalisia ratkaisuja. Henkilökohtaisella puolella viimeiset neljä vuotta ovat olleet muutoksen aikaa, kun tyttäristä kaksi on muuttanut pois kotoa. Lisääntynyt vapaa-aika on tuonut minulle mahdollisuuden harrastaa kesäisin golfia ja talvella hiihtoa, tennistä unohtamatta!

Suomen suurin tennisperhe on meille tärkeä. Tulemme jatkossa yhä enemmän esittelemään meitä hvsläisiä eri viestintäkanavissa. Viime vuonna oli tarkoitus juhlia HVS-Tenniksen 100-vuotista taivalta, mutta koronapandemia peruutti juhlallisuudet. Nyt marraskuussa, HPP Open Challengerin aikaan, maanantaina 15.11., juhlimme meitä hvsläisiä! Hanki seuraliput maanantaille (2 yhden hinnalla) linkin kautta (alennuskoodi HVS2021).