Etusivu > Ajankohtaista > Tunteita, tunnelmaa ja taistelua TAITAVA-liigassa

Tunteita, tunnelmaa ja taistelua TAITAVA-liigassa

On lauantai-ilta Talin Tenniskeskuksessa, ihmiset kannustavat lehtereillä ja taputtavat hurmoksessa kentillä pelaavia Taitava-liigan pelaajia. Fiilistä nostattaa se, että koko joukkue on paikalla kannustamassa omia pelureitaan. Monilla joukkueilla on itse teetetyt joukkuepaidat päällä. Otteluiden jälkeen pelaajat pääsevät nauttimaan Ravintola Storyn ruoasta ja virvokkeista.

Joukkuemainen tennis on suhteellisen harvinaista Suomessa verrattuna esim. Yhdysvaltoihin ja Saksaan. Näissä maissa tennistä pelataan hyvin paljon joukkueina ja niiden ympärille rakentuu yhteisöjä ja tunnelma otteluissa on aivan poikkeuksellinen. Tätä tunnelmaa, kannustamista ja tenniskulttuuria nostattamassa on nyt Suomessa TAITAVA-LIIGA.

Taitava-liigassa on mukana ensimmäisellä järjestämiskerralla 32 joukkuetta ja n. 100 pelaajaa. Joukkueissa on 2–5 pelaajaa, joka mahdollistaa otteluihin osallistumisen kerran kuussa perjantaina tai lauantaina. Otteluista kerätään sarjapisteitä. Jokaisella pelikerralla pelataan aina kaksi kaksinpeliä sekä nelinpeli.

Sarjapisteet, taulukot ja joukkue-esittelyt ovat tulossa Taitava-liigan omille nettisivuille. Ideana on kerätä mahdollisimman monta erävoittoa tunnin aikapelin aikana. Tällä hetkellä Taitava-liigassa on 4 lohkoa, joista kesäkuun 2023 lopputurnauksessa kruunataan 4 voittajajoukkuetta. Taitava-liigan lopputurnausta varten on jo koko Talin Tenniskeskus varattuna.

Deucebags-joukkuetta edustava Mikko Kaarlela kuvailee Taitava-Liigaa seuraavanlaisesti: ”Tuntemattomat ihmiset pääsevät pelaamaan keskenään ja fiilis on ollut mahtava. Parasta on se, että kaikki älytön vaiva kenttien etsimisestä on poissa. On mahtavaa tulla paikalle, kun pallot, kentät ja tuloslomakkeet ovat valmiina, eikä tarvitse kuin astella kentälle ja pelata. Täysin uusia vastustajia on todella paljon ja vaikka kaksinpeli menisi huonosti, pystyy vielä nelinpelissä parantamaan omaa suoritustaan.”

Valmentajan ja Taitava-liigan järjestäjän, Julius Kaverisen, näkökulma: ” Otteluiden pelaaminen on erittäin tärkeää minkä tasoiselle pelaajalle tahansa. Jos tenniksessä haluaa kehittyä, tulee pelata otteluita mahdollisimman paljon ja erilaisia vastustajia vastaan. Taitava-liigassa saa monipuolisia otteluita niin kaksin- kuin nelinpelissäkin. Niin kuin sanonta kuuluu ”Peli on eri peli”.”