Etusivu > Ajankohtaista > Tasavuotisten seniorien SM-kisat Talissa

Tasavuotisten seniorien SM-kisat Talissa

HVS järjesti 40/50/60/70/80 -vuotiaiden ulkokenttien SM-kilpailut heti juhannuksen jälkeen 25.-30.6.Talissa. Seuran omista pelaajista kultaa voittivat Leena Ranta, Matti Timonen ja Jussi Juvakoski, hopeaa toi Marko Leppänen sekä pronssia Ralf Forsén, Heli Petäjä ja Ilkka Uotinen.


Marko Leppänen voitti M40-hopeaa.

Leena Ranta nousi TCT:n Hannu Helmisen ja SLT:n Satu Pirilän kanssa näiden SM-kisojen tuplamestariksi
Hän voitti N60 kaksinpelin. Välierissä kukistui seurakaveri Heli Petäjä ja loppuottelussa SlVS:n Ylva Kalliomäki vaiherikkaassa ottelussa kolmessa erässä 6-1, 5-7, 6-1.
Tämä M60-mitalikolmikko Kalliomäki-Petäjä-Ranta lähtee elokuussa MM-joukkuekilpailuun Portugaliin pelaamaan Alice Marble Cupia ja heistä Petäjä ja Ranta jatkavat seuraavalla viikolla vielä henkilökohtaisessa kisassa.
Leenan toinen mestaruus tuli 10 vuotta nuoremmissa, N50-nelinpelissä, jossa Leenalla oli parinaan veljentytär Satu Pirilä. Sukulaisnaisilla on ikäeroa vain 13,5 vuotta.
”Ihme kyllä, nyt pelasimme ensimmäisen kerran koskaan parina virallisessa kilpailuissa, kertoi Leena. ”Satu ei osannut kieltäytyäkään, kun älysin pyytää häntä pariksi.”
Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pari menetti yhden geimin, finaalissa TTS:n Päivi Kilpeläinen ja Marja Paloheimo antoivat tiukan vastuksen. Hyvätasoisen ja tasaväkisen ottelun voittivat Pirilän suvun naiset 6-3, 6-4
Hannu Helmisen tuplamestaruus tuli M70-luokan kaksin- ja nelinpelissä, Satu Pirilän N50-luokassa.

Kuudes perättäinen Juvakoski/Timoselle

M60-nelinpelin veivät odotetusti ykkössijoitetut Jussi Juvakoski ja Matti Timonen. Välierissä pari voitti Ilkka Uotisen ja TaTen Matti Virtasen 6-3, 7-5 ja loppuottelussa HTK:n Ari Heinilä ja HLK:n Veli-Matti Hillin 7-5, 6-2
Mestaruus on tässä ikäluokassa ulkokentillä Juvakoski/Timosen kuudes perättäinen. Sisäkentillä pari on voittanut mestaruuden neljä viimeisintä kertaa.

Hopeaa ja pronsseja

Marko Leppänen eteni sijoittamattomana M40-kaksinpelin loppuotteluun. Hän sai puolivälierissä luovutusvoiton jalkavammaa potevalta GVLK:n Ron Liebkindiltä, mutta voitti sitten selvin numeroin, 6-1, 6-2, ykkössijoitetun Satan Ilkka Riikosen.
Loppuottelu pelattiin poutaisessa, mutta sangen tuulisessa illassa. Siinä LVS:n Jukka Immeli vei mestaruuden luvuin 6-3, 6-3.
Edellisen kerran miehet olivat kohdanneet vuonna 2013 kolmevitosten ulkokenttien SM-kisoissa ja sen ottelun oli Marko voittanut kolmessa erässä.
M50-nelinpelissä Matti Timonen ja Sata Tenniksen Jukka Koskivirta olivat ykkössijoitettuja, mutta pari tuli yllätetyksi puolivälierissä. Mestaruuteen edenneet LTC-33:n Sakari Poussa ja Tuomo Vähäpassi veivät voiton 6-2, 6-2.
”Ei ole hyväksyttävä tulos, syntyi vastatuuleen”, totesi tappion jälkeen Matti Timonen mainioon tyyliinsä.
Välierissä ltcläisten tie finaaliin oli lähellä katketa, kun Ralf Forsén parinaan OTC:n Greg Jacobs taipuivat vasta ottelutie-breakissa luvuin 8-10.

Kilpailun kaikki tulokset ovat luettavissa STL:n Ässässä.

Teksti ja kuvat Riitta Närhi