Etusivu > Ajankohtaista > HVS-Tenniksen aikuisvalmennuksen tasojärjestelmä

HVS-Tenniksen aikuisvalmennuksen tasojärjestelmä

Seitsemän portainen Tasojärjestelmä (T1-T7) on HVS-Tenniksen aikuisvalmennuksen opetusohjelman (Teach Train Play) tärkeä osa kahdella tavalla. Ensinnäkin se mahdollistaa TennisClubin korvausjärjestelmän niin että pelaajat pääsevät korvaamaan poissaoloja saman tasoisiin ryhmiin. Toisaalta se auttaa valmentajaa arvioimaan valmennettavien kehitysastetta ja tuottaa suunnitteluun tuottaa tietoa siitä, millaisia tennistaitoja olisi ajankohtaista treenauttaa.

Valmentajien tekemää tasoluokittelua on linjattu kuvailemalla pelaajien tyypillisiä taitoja kullakin tasolla ohjeellisesti.

Tasot 1 ja 2 on varattu aloittelijoille. Tasot 3 ja 4 ovat edenneet varmuusharjoittelusta lyöntikuvioihin ja Tasosta 5 eteenpäin alkaa muotoutua pelityyliä. Pelkistetysti kuvaillen edetään aluksi varmuuden kautta pallon sijoitteluun. Lyöntiyhdistelmien hahmottuessa ja kehittyessä mahdollistuu tempon ja vauhdin kanssa pelaaminen.

Pelaajan todellinen pelivahvuus ei aina korreloi suoraan monipuolisen taitavuuden kanssa vaan tunnetusti on mahdollista hallita peliä muutamalla suurella vahvuudella. Esim. peruslyöntivarmuus yhdessä erinomaisen liikkumisen kanssa on voittava yhdistelmä.

Lyöntien voimakkuuden vaikuttavuus ja se että pitäisikö tasossa huomioida pisteiden voittamiskykyä vai monipuolisissa treenikuvioissa pärjäämistä, tuottavat myös päänvaivaa arvioijille.

Tällaisessa tilanteessa on ymmärrettävää, että valmentajien on joskus vaikea osua tason määrittelemisessä maaliin samalla sihdillä kuin toinen valmentaja, pelaajilla myös voi olla hieman poikkeavia käsityksiä.