Etusivu > Ajankohtaista > HVS-Tennis Projekti Team Story puolimatkassa

HVS-Tennis Projekti Team Story puolimatkassa

”Huipuin harrastusprojekti, jossa olen ollut mukana!”

Tarinan alku

HVS-Tenniksen projektissa seuraamme vuoden aikana Team Storyn tennistarinaa ja kehitysmatkaa. Tammikuussa pelaajille asetettiin vuodeksi tavoite tenniksen suhteen, ja me HVS:ssä olemme mukana auttamassa pelaajia toteuttamisessa.

Projektin tarina alkoi, kun vuosi sitten syksyllä mietimme, miten voisimme sosiaalisessa mediassa esitellä HVS-Tenniksen aikuisvalmennuksen valmennusfilosofiaa sekä sen monipuolista toimintaa. Keskusteluissa syntyi ajatus, että kuulijaa tai lukijaa kiinnostaisi enemmän, jos joku muu olisi kertojana. Päätimme aloittaa koko vuoden kestävän projektin.

Kauaa ei kestänyt, kun tiesimme, kenen kanssa haluamme projektin tehdä. Olimme jo pitkään tehneet yhteistyötä Ravintola Storyn kanssa kaksinpelitapahtumissamme (Story Friday Night Challenge) ja he olivat muutenkin tehneet seuramme kanssa paljon yhteistyötä. Ja mikä tärkeintä, ravintolan omistajiin kuuluvat Andu ja Markus olivat henkeen ja vereen tennishurahtaneita! Eli ihmisiä meidän mieleen. Arvattavaa oli, että he innostuivat asiasta välittömästi. Andun, Hannan (Andun vaimon) sekä Markuksen kanssa saimme kasaan Team Storyn, jonka kanssa matka alkoi tammikuun puolivälissä tänä vuonna.

Heistä ja muista projektin pelaajista voitte lukea lisää sivustollamme olevasta projektiosiosta.

Ryhmä koostuu aktiivisista sosiaalisen median persoonista, joten olemme jo kevään aikana usein päässeet nauttimaan heidän tekemisistään ja kehityksestään sekä HVS-Tenniksen että pelaajien omien sosiaalisen median kanavilla.

Nyt projektimme on puolivälissä ja syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Tarina saa siis pian jatkoa.

Millä fiiliksellä tällä hetkellä mennään?

Ennen kesälomia pyysimme pelaajilta palautetta kevätkaudesta. Ohessa eri pelaajien kommentteja:

”On ollut mahtava kevät Story Tennis Teamin kanssa! 💫🎉😎 Meistä on tullut kaveriporukka, joka nauttii siitä, että pääsee säännöllisesti treenaamaan yhdessä ja tekee joskus muitakin juttuja yhdessä, kuten esim. syödään lounasta tai illallista Storyssa tai katsomassa Davis Cupia yhdessä. Sekä Julius että Janne ottavat superhienosti huomioon yksilön kehityskohdat ja osaavat selkeästi selittää, miten näitä kohtia voi kehittää.”

”Mielestäni Team Storyssä parasta on meidän ryhmädynamiikka, jossa kaikki tsemppaa toisiaan ja yhteishenki on tosi hyvä. Treenit ovat todella monipuolisia ja on ollut hienoa huomata, miten paljon jokainen tiimin jäsen on kehittynyt. Ja koutsit ovat tietty huippuja!☺️✌🏽”

”Meillä jokaisella on henkilökohtaisia tennistavoitteita ja se on auttanut minua pelaajana kehittymään, sillä nyt tiedän, mitä minun pitää tehdä päästääkseni tavoitteisiin. Tässä toimii sama mentaliteetti kuin coachingissa eli meillä on tavoite ja sitä pilkotaan pienimpiin tavoitteisiin. Siihen pääseminen vaatii paljon itsepäisyyttä ja tahtoa ja sitä löytyy kyllä meissä kaikissa Story Tennis Teamissä. ✨”

”Aloitin tenniksen vasta nyt aikuisiällä ilman mitään kokemusta lajista. Sain heti alkuun onnekseni yksityistunnin ja huomasin heti, miten nopeasti pystyn oppimaan, kun on hyvä valmentaja mukana! Harrastin aikaisemmin taitoluistelua ja uran loputtua en ollut löytänyt yhtä koukuttavaa lajia kuin nyt tenniksen! Rakastan tenniksessä sen haastavuutta ja atleettisuutta. Uskon, että tästä tulee pitkäaikainen aikuisiän harrastus minulle! ☀️”

” Huipuin harrastusprojekti, jossa olen ollut mukana! Vaikka toivoisin voivani treenata useammin, omaan elämäntilanteeseeni ei sovi kuin tämä yksi 1,5h kerta tennistä viikossa. Silloin toiveena on saada siitä kaikki ilo irti ja niin olenkin saanut kiitos huippuvalmennuksen. Ja mikä tärkeintä, innostus lajiin sen kun kasvaa, koska kentällä on aina kivaa.”

”Itse tulin mukaan vasta keväämmällä. Sen perusteella, mitä olin mukana, voin sanoa, että on aivan huippukonsepti! Ammattimaiset ja innostavat valmentajat sekä motivoitunut ja monipuolinen porukka, jolla on hyvä henki yhdessä – kaikki tarvittavat ainekset menestyksekkääseen harjoitteluun!”

”Tärkeää on se, mitä treenaa, mutta myös kenen kanssa treenaa. Tämä on huikea ryhmä. On todella inspiroivaa, kun voi yhdistää rakkaan harrastuksen ja hyvät tyypit. Vaikka treenataan kunnolla, meillä on rento meininki. Tuloksia on näkynyt ja loppukeväällä on jo ollut helpompi pelata. Ehkä summauksena on se, että tähän kevääseen on kuulunut paitsi hyviä treenejä, mutta lisäksi paljon naurua ja lisäksi suunnitelmia. On mahtavaa, että nyt jo suunnitellaan vaikkapa pelimatkoja ja muuta tulevaisuutta.”

Valmentajan kommentti projektista

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että projekti on jo tähän mennessä ollut menestystarina. Pelaajilla on selkeästi ollut into ja motivaatio treenata, tavoitteet ovat olleet realistiset ja yhteishenki silmiinpistävän hyvä. Valmentajan näkökulmasta projektissa on mahtavaa olla mukana.

Kevään aikana koronatilanne on helpottunut ja sen myötä maailmakin on avautunut. Tämä on ajoittain tarkoittanut sitä, että loppukeväästä treeneissä oli alkukautta vähemmän pelaajia erilaisten työ- ja muiden velvoitteiden takia. Tämä on ollut luonnollisesti trendinä muuallakin. Työt haittaavat harrastuksia ja joskus harrastuksena on ollut jopa matkailukin. Kaikkien tavoitteiden toteutuminen on tätä kautta hieman haasteellisempaa, mutta silti mahdollista.

Syksyn aikana pyrimme valmennuksessa panostamaan entistä enemmän jokaisen pelaajan henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamiseen. Joillakin se on ollut esimerkiksi syötön kehittäminen siten, että uskaltaa tulla mukaan pelitapahtumiin, jollakin taas pelin taktisen puolen kehittäminen, jotta pärjää tulevissa kisoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Projektissa on ollut mukana muitakin osapuolia. Kevään aikana treenien lisäksi pääsimme mm. seuraamaan Davis Cupia ja vietimme yhdessä nautinnollisia hetkiä Ravintola Storyssa. Löwengrip tarjosi meille ihonhoito- ja hiustuotteitaan ja pääsimme tutustumaan Rebeetin virvoitus-/hyvinvointijuomiin. Erityiskiitos kuuluu Wilsonille, joka on ollut suurena tukena pelaajille. Lisäksi syksy alkoi Fibacon kuntotesteillä. Kiitos kaikille!

Muista seurata meitä somessa! Instagram @hvstennis

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme? Ole yhteydessä Janne Kesti-Heliaan (janne.kesti-helia@hvstennis.fi).

Kirjoittaja: Janne Kesti-Helia