Etusivu > Ajankohtaista > Tenniksellä yliopistoon

Tenniksellä yliopistoon

Opiskelun ja tenniksen yhdistäminen USA:ssa ”college stipendillä” ei ole mikään uusi juttu. Vuosien saatossa moni suomalainen tähtipelaaja, etunenässä Pekka Säilä, Reijo Tuomola ja kumppanit, tahkosivat yliopistomatseja rapakon takana.

Tällä hetkellä mm. Patrik Kaukovalta, Johanna Ranta-Aho, Panu Virtanen, Mika Kosonen, Monica Malinen ja Iiro Vasa pelaavat college-tennistä. Stipendejä tarjoavia yliopistoja on pari tuhatta ja joka vuosi noin 20 000 nuorta pelaajaa ottaa mittaa eri yliopistosarjoissa. Tennis on yliopistourheilun laajassa lajikirjossa kansainvälisin, iso osa stipendeistä suuntautuu ulkomaalaisille opiskelijoille.

Tammikuun kolmannella viikolla järjestettiin Talin Tenniskeskuksessa tilaisuus, jossa ääneen pääsivät Dominic Domise sekä Nurmen sisarukset Veera ja Vili. Tilaisuuden avasi valmennuspäällikkö Saku Siivonen, joka näki USA:n yliopistovaihtoehdon hyvänä motivaattorina lukioikäisille tennispelaajille.

Dominic kuvaili yliopistotenniksen rakenteita ja tarjontaa monipuolisesti: Olosuhteet ovat loistavat niin harjoitteluun kuin opiskeluun. Kokemus, joka sekä avartaa että kasvattaa ja samalla saa loistavat mahdollisuudet harrastaa tennistä kilpailumielessä. Vili kehotti kaikkia kiinnostuneita kyselemään USA:ssa viime vuosina opiskelleilta kokemuksia. Kaikki koulut osaavat myydä itseään, joten pelkästään niillä tiedoilla voi olla vaikea tehdä valintaa. Veera painotti, että voisi olla hyvä käyttää asiantuntija apua koulujen kartoittamiseen, näin saisi mahdollisesti useampia vaihtoehtoja, joista sitten valita.

Tilaisuudessa oli läsnä parikymmentä pelaajaa ja heidän vanhempia, kiinnostusta yliopistotennikseen siis on ja HVS-Tenniksen infoissa tullaan jatkossa raportoimaan myös tämän aihepiirin asioita.

Tilaisuudesta tehtiin livestriimi ja se löytyy tästä: https://youtu.be/G9rCZPc7A2o

Lisätietoja:

Dominic Modise info@playcollegesportsusa.com

Teksti Repe Jokinen
Kuvat Johanna Ranta-Aho ja Patrik Kaukovalta