Etusivu > Ajankohtaista > Letit kentälle by HVS

Letit kentälle by HVS

Hiukset hyvin, kaikki hyvin!

Syyskuussa järjestetiin ”Letit kentälle by HVS” – aamu, jossa naisille ja tytöille laitettiin nopeita tennislettejä sekä
nautittiin aamiaisesta. Mukavaa yhdessäoloa seuralaisten kesken!

Mukaan oli kutsuttu eri-ikäisiä HVS-pelaajia. Osa naisista/tytöistä pelaa HVS:n viikoittaisissa valmennusryhmistä, osa taas harjoittelee HVS-valmentajien kanssa privaatisti. Tummahiuksinen Maritta Poijärvi, joka osallistuu innokkaasti HVS:n järjestämiin tapahtumiin, kertoo tenniksen tuovan hänelle flow-tilan, jossa unohtuu huolet ja murheet. Marita oli iloinen saadessaan 50-luvun henkisen lettikampauksen:”Pelaan 4-5 kertaa viikossa Talissa ja Taivallahdessa. Olisi ihana osata laittaa tällainen kampaus itse kentälle!”

Letti-idean äitinä oli alunperin USA:sta paluumuuttanut, HVS:n valmentaja Mari Määttänen. Naistennis  on Marilla lähellä sydäntä ja tavoitteena olisikin juuri saada naiset ”bondaamaan” eli tekemään asioita yhdessä. ”Jenkeissä kaikki tytöt laittavat toistensa hiuksia pukkareissa. Se on hauskaa! Sen lisäksi hiukset eivät ole tiellä pelatessa”, Mari selittää.

Virpi Puupponen sai tennisletit sekä itselleen että tyttärelleen, joka harrastaa tenniksen lisäksi myös voimistelua.
”Voimistelussa on pakko laittaa lasten hiukset kiinni ennen harjoituksia pinneillä ja verkoilla”, Virpi kertoo.

HVS:n nuorten ja lasten valmentajat ovat myös esittäneet vanhemmille toiveen, että pitkähiuksisilla lapsilla olisi hiukset kiinni tai lippis päässä: ”Liikkuvaa palloa on vaikea nähdä tai voi kompastua omiin jalkoihinsa jos on hiukset silmien edessä.”

11-vuotiailla Matildalla ja Lauralla on hiukset aina kiinni treeneissä, yleensä ponnarilla tai leteillä, jos äidit ehtivät tehdä. Tytöt olivat myös pallotyttöinä syyskuussa Davis Cup:ssa, jossa Laura teki monille pallohenkilöille lettikampauksia. ”Siellä oli matsien välissä aikaa tehdä niitä”, Laura kertoo. ”Letit ovat ehdottomasti paremmat kuin ponnari ”, summaroi Matilda.

Hyvä fiilis jatkui myös myöhemmin kentillä, naiset suoraan kampaamosta ja tytöt myöhemmin illalla koulun jälkeen!  Unohda siis ponnari ja tehkää ennen treenejä kaverille tennisletti!

Hiukset
Salon Helin by Piia
@salonhelinbypiia