Etusivu > Ajankohtaista > Tennismatkakuumetta havaittavissa

Tennismatkakuumetta havaittavissa

HVS kävi juhannusviikon kynnyksellä tutustumassa Espanjan aurinkorannan tennisklubitarjontaan. Klubeja on alueella paljon, mutta kaksi paikkaa nousi alkuselvittelyiden jälkeen muiden edelle. Tavoitteena oli löytää HVS:lle 1-2 kohdetta, jotka palvelisivat tennisperheen eri tarpeita.

Pienen tauon jälkeen on tullut paljon toiveita tennismatkoista etelään. Aikuisvalmennus teki matkoja ennen vuotta 2020 ja aikoinaan 80- ja 90-luvuilla oli tennismatkailu erityisen suosittua. HVS:n valmentaja Janne Kesti-Helia muistelee, että Heikki Hedmanin Tenniskoulu teki vuositasolla parhaimmillaan 15-20 matkaa etelän lämpöön, jolloin myös Janne pääsi mukaan tennismatkailubuumiin valmentajana.

Kesäkuun tutustumiskäynnillä klubeiksi valikoitui Don Carlos Tennis Club ja Hofsaess Tennis Academy. Molemmat sijaitsevat noin puolen tunnin ajomatkan päässä Malagan lentokentältä Marbellan puolella. Kaksipäiväisen vierailun ensimmäisenä päivänä tutustuttiin Don Carlosin tarjontaan. Kentät sijaitsevat Don Carlos-hotellin kauniilla puistoalueella merenrannalla. Kentistä pitää huolta Espanjan Davis Cup-joukkueen kentänhoitaja, joten tätä parempaa massakenttää on vaikea löytää. Klubin päävalmentajan mukaan kentät ovat maailman top-3 massakenttien joukossa Monte Carlon ja Roland Garrosin kenttien kanssa. Puitteet olivat erittäin korkealla tasolla, joten paikkaa voi suositella laatutietoisille tenniskuluttajille.

Toisen päivän kohde sijaitsi 10 minuutin ajomatkan päässä Don Carlosista La Mairenan kylässä 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Klubia voi kuvailla erittäin kotoisaksi ja rauhalliseksi. Kentiltä aukeaa ainutlaatuinen näkymä merelle. Klubi huokuu tennistä, sillä paikan omistaa huippuvalmentaja Klaus Hofsaess, joka on mm. valmentanut Steffi Grafia juoniorista ammattipelaajaksi. Klubirakennus on sisustettu omistajan tennismuistoilla, joita on tennisfanaatikon mukava ihastella. Klubi omistaa monta asuntoa kenttien vierestä, joten porukassa viihtyville ja perheille voi suositella tätä paikkaa. Klubi toimii varsinkin loistavasti niille, jotka haluavat pelata ja harjoitella paljon, ja pelien välissä ottaa rauhallisesti klubin rentouttavassa ympäristössä.

Kesän aikana HVS tekee suunnitelmat ensi talven tennismatkojen suhteen. Jos tennismatkakuume alkoi jo nousemaan ja haluaisit esittää toiveita matkojen suhteen, olethan yhteydessä info@hvstennis.fi