Etusivu > Ajankohtaista > Toiminnanjohtaja Pekka Mäkelä: ”Tennisbuumi luo mahdollisuuksia tulevaisuuteen”

Toiminnanjohtaja Pekka Mäkelä: ”Tennisbuumi luo mahdollisuuksia tulevaisuuteen”

Pekka Mäkelä, HVS-Tenniksen toiminnanjohtaja ja Talin ja Taivallahden toimitusjohtaja, istuu tyytyväisenä Taivallahden kahvilassa oltuaan juuri valmentamassa, kuten hänellä on tapana tehdä arkiaamuisin. Miten kulunut vuosi on mennyt?

”Hyvin! Suomessa on näkynyt tennisbuumia, mikä on tarkoittanut Talin ja Taivallahden kenttien täyttymistä sekä HVS-Tenniksen valmennustoiminnan kasvua.

Positiivinen kasvu mahdollistaa jatkossakin Tali-Taivallahti-HVS -yhteisön kehittymistä, kuten perusparannuksia halleilla, uusia palkkauksia sekä kilpapelaajien tukemista taloudellisesti. 

”Aloitamme toivotun pukkariremontin Taivallahdessa lähiaikoina sekä huollamme Taivallahden kattoa. Talissa perusparannamme ilmanvaihtoa sekä olemme lisänneet sähköautojen latauspisteitä. Ensi kesänä on tarkoitus uusia myös Talin uuden puolen kenttäpinnoitteet.”

Pekka pitää yhtenä vuoden kohokohtana ammattilaisturnausta, HPP Openia, joka onnistuttiin järjestämään poikkeustilanteesta huolimatta. Ensi vuonna, mikäli tilanne niin sallii, on suunnitelmissa järjestää vieläkin enemmän kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia, kuten junioreiden kansainvälinen turnaus TenPro helmikuussa, senioreiden ja junioreiden SM-kilpailut sekä syksyllä HPP Open entistä isompana.  HVS-Tennis on vahvasti mukana myös ensi kevään Davis Cup-turnauksessa, vaikka sitä ei järjestetäkään Talissa. 

”Suurten tapahtumien vuoksi joudumme valitettavasti tekemään peruutuksia ja muutoksia kentissä. Kiitämme yhteisön pelaajia siitä, että he ovat olleet joustavia kenttäperuutuksissa ja -muutoksissa, jota isojen kilpailujen järjestäminen vaatii. Tapahtumia järjestetään pelaajien lisäksi myös niitä katsoville, tenniksen ystäville.”

Pekka ei voisi olla kiitollisempi henkilökuntaansa, HVS:n, Talin ja Taivallahden työntekijöihin, jotka ovat kuluneen vuoden aikana venyneet, mutta silti säilyttäneet positiivisuutensa.

”Olemme kovasti miettineet, miten voisimme palkita työntekijöitämme. Harmitti, kun jouduimme perumaan suunnitellut pikkujoulutkin uusien rajoitusten takia. Tarkoituksena on olla jatkossakin hyvä työnantaja, joka tarjoaa pysyvän ja mielekkään työpaikan, jossa on hyvä yhteishenki. 

Vuoden aikana on yhteisöön liittynyt paljon vahvoja tekijöitä, ja työpaikka tenniksen parissa on herättänyt kiinnostusta myös uranvaihtajissa. 

”Yhteistyössä Cintoin kanssa olemme kehittäneet toimintaamme: selkiyttäneet työntekijöiden vastuualueita, kehittäneet digitaalisia ratkaisuja, kuten uusineet kenttien varausjärjestelmän sekä panostaneet työnhyvinvointiin. Olemme saaneet tiimiimme mukaan myös kokeneita konkareita, kuten valmentaja Samu Hartikaisen, projektipäällikkö Katariina Merven sekä aikaisemmin Meilahdessa vaikuttaneen Rauno “Rane” Hirviniemen. 

Jatkossa Rane yhdessä Talin ja Taivallahden kiinteistövastaavan Jari “Ramu” Ramstedin kanssa hoitavat myös Meilahden kenttiä. Ranen avulla Talin mailanjännitys jatkuu tulevaisuudessakin. 

Vuoden 2022 tavoitteena on Pekan mukaan tarjota Suomen parhaat olosuhteet tenniksen harrastamiseen, luoda monipuolista toimintaa useille kohderyhmille, senioreista lapsiperheisiin sekä pysyä suunnannäyttäjänä Suomi-tennikselle. HVS tukee tänäkin vuonna useita nuoria pelaajia, jotta he voivat jatkaa unelmien tavoittamista myös kansainvälisillä kentillä.

”Usko omaan tekemiseen ja yhteistyö oikeiden tahojen kanssa vie menestykseen. Mutta ilman pelaajia ja tenniksen tukijoita se ei onnistuisi. Iso kiitos kaikille yhteisömme jäsenille. Rauhallista joulunaikaa ja sporttista uutta vuotta kaikille tennisystäville!