Etusivu > Ajankohtaista > Tuomola/Horsma perinteikkään Itävallan kisan voittoon

Tuomola/Horsma perinteikkään Itävallan kisan voittoon

mikko-horsma-ja-reijo-tuomola
Mikko Horsma ja Reijo Tuomola Seefeldissä.

HVS:n Reijo Tuomola ja HTC:n Mikko Horsma voittivat Itävallan seniorikilpailun M65-nelinpelin. Finaalissa kaatui mainiolla pelillä ruotsalaispari Henrik ja Sven Andren, lukemin 6-3, 6-2.

 

”Pelasimme parhaan ottelumme finaalissa vaikka vastustajat olivatkin kohtaamistamme parhaat”, hymyili Reijo Taivallahden Tenniskeskuksen kahvilassa.

 

Perinteikäs seniorien Seefeldin kisa järjestettiin jo 40. kertaa tammikuun 8.-23. päivä. Aiemmin kisat kulkivat EM-kisojen nimellä, mutta nykyisin ne luokitellaan seniorien ITF-kisojen ensimmäiseen, eli arvostetuimpaan kategoriaan.

 

Seefeldissä peliolosuhteet ovat haastavat, sillä halli sijaitsee 1200 metrin korkeudella.

 

”Aluksi normaalit koholyönnit lentävät 1,5 metriä pitkäksi ilmanpaineen takia. Pitää treenata ensin puoli viikkoa, että löytää rytmin”, kuvaili Reijo.

 

Tuomola osallistui turnaukseen jo kahdeksatta kertaa. Aikaisempina vuosina menestystä oli tullut, sillä tilillä oli kaksinpelissä mm. finaali- ja semifinaalipaikat sekä nelinpelissä kaksi mestaruutta. Nyt tuli plakkariin kolmas.

 

Tänä vuonna kaksinpelissä Horsma ja Tuomola etenivät kummatkin kolmannelle kierrokselle häviten ykkös- ja kakkossijoitetuille.

 

Tuomola muistuttaa, että parhaat pelaajat tahkoavat noin 15 kisaa vuodessa saadakseen mahdollisimman hyvän pelivireen, pisteitä ja sijoitetun aseman kaaviossa. Tämä on jo taloudellinen kysymys suurelle osalle.

 

Tuomola toivoo pystyvänsä osallistumaan lokakuussa Turkissa pelattaviin seniorien MM-kisoihin.

 

Seefeldin kisassa oli mukana myös muita suomalaisia. Kaksinpelissä M40-luokassa OVS:n Heikki Raevaara eteni finaaliin asti. M55-luokassa GVLK:n Joakim Berner eteni välieriin ja HVS-valmentaja Juhani Mäkinen toiselle kierrokselle. N65-luokassa HVS:n Tuija Hannukainen ylsi puolivälieriin Anna-Liisa Sahlman toiselle kierrokselle. Naiset olivat mukana myös nelinpelissä pareineen ilman menestystä.