Etusivu > Ajankohtaista > Valmennusjohtaja Saku Siivonen: ”Joku päivä suomalainen voittaa kaksinpelin Grand Slam -kilpailun.”

Valmennusjohtaja Saku Siivonen: ”Joku päivä suomalainen voittaa kaksinpelin Grand Slam -kilpailun.”

Valmennusjohtaja Saku Siivonen: ”Joku päivä suomalainen voittaa kaksinpelin Grand Slam -kilpailun.”

Aika tunteikas päivä. Tulin 2006 Taliin ja aloitimme rakentamaan HVS:n kilpatennistä tietyllä tavalla alusta: Pelaajia ei tällöin juurikaan ollut ja valmentajat touhusivat kukin omien pelaajiensa kanssa.

Aika pitkä matka on 17 vuodessa kuljettu. Alkumatkasta tuli palautetta, että täysin mahdotonta saada pelaajia harjoittelemaan aamuisin, ei ole mahdollista palkata fysiikkavalmentajaa tai ihan turha lähteä ulkomaille kisaamaan. Tässä ohella koko seuran valmennus ja toiminta on kehittynyt, mutta alkusykäys oli kunnianhimoinen kilpatennis.

Minulle kilpa- ja huipputennis on seuran sydän, mikä lyö tahtia muulle toiminnalle. Lasten toiminta taas on happea seuralle eli toiminnan ydin. Näistä paloista on rakentunut tämän päivän HVS – Suomen suurin tennisperhe!

Kehitystarinamme tähän päivään kiteytyy hyvin tämän iltaisessa joukkueessamme Malagassa. Emil, Otto, Pate, Patti, Harri ja Jarkko ovat jokainen olleet osaltaan rakentamassa tarinaa, useammassakin roolissa. Jarkon Akatemialla oli tosi suuri merkitys huipputennisstandardien nostossa. Aikoinaan Jarkko treenasi Talissa, oli tietysti vahvasti mukana JNTA:n perustamisessa ja nyt viikoittain kentällä Davis Cup -kapteenin ja valmennuskeskusvalmentajan roolissa, välillä myös tennisisänä.

Yhteistyö on ollut alusta lähtien vahva ajatus toiminnan taustalla: kaadetaan kaikki turhat aidat ja tehdään vaan parasta mahdollista työtä huipputenniksen eteen. JNTA toteutettiin vahvasti yhteistyössä HVS:n kanssa, samoin tällä hetkellä Talissa toimiva Tennisliiton ja HVS:n yhdessä pyörittämä valmennuskeskus. Pelaajat ympäri Suomen ovat myös aina olleet tervetulleita Taliin. Joistain on tullut säännöllisiä ja pidettyjä vieraita, kuten Harrista. Taisi Harri muutaman vuoden olla ihan HVS-perheessäkin, mutta kotiseurarakkaus Laajasaloon veti kuitenkin voimakkaammin. Hyvä Sata! Ja olet aina tervetullut Taliin!

Uskomme myös siihen, että on erilaisia ja yksilöllisiä teitä huipulle. Emil, Pate ja Patti ovat kivunneet Malagaan JNTA:n ja seuran yhteistä polkua, Otto sen sijaan puhtaasti HVS:n kilpavalmennuksen kautta. Kaikki yhtä hienoja ja kunnioitettavia tarinoita.
Suomi-Kanada -ottelu on uskomattoman hieno juttu tietysti joukkueelle, mutta koko Suomi-tennikselle. Tämä on hetki, missä jokainen voi miettiä omaa tennisrooliaan ja aika moni kiittää itseään, että on omalta osaltaan ollut mahdollistamassa unelmaa. Läheltä seuranneena voi sanoa, että yksin näiden poikien ympärillä on ollut matkan varrella satoja merkityksellisiä henkilöitä: pelikavereita, valmentajia, vanhempia jne. Henkilöitä on niin paljon, että nimeäminen on mahdotonta. Ainoa henkilö ketä haluaisin nimellä kiittää, on Pekka Mäkelä. Suurin kiitos Pekalle kuuluu siitä, että on aina uskonut huipputenniksen voimaan ja antanut ihmisten tehdä: joskus ja aika useinkin on menty metsään, mutta sieltä on tultu takaisin aiempaa vahvempina ja viisaampina.
Unelmissa on voimaa! Kukaan ei olisi uskonut 2006, että joku päivä Suomi on Davis Cupissa 8 parhaan joukossa ja tuhansittain suomalaisia matkustaa Malagaan seuraamaan tennistä. Joku päivä, ehkä 26.11.2023, me voitetaan koko Davis Cup. Samoin naiset: Joku päivä suomalainen voittaa kaksinpelin Grand Slam -kilpailun. Uskotaan! Yhdessä!

Saku Siivonen
Valmennusjohtaja, HVS-Tennis ry