Etusivu > Ajankohtaista > Yhdistä peruskoulu ja tavoitteellinen urheilu

Yhdistä peruskoulu ja tavoitteellinen urheilu

Opiskelu urheiluluokalla tai liikuntapainotteisella luokalla mahdollistaa koulun ja kilpatenniksen yhteensovittamisen mutkattomasti. Se on etu sekä pelaajalle, seuralle että koululle. HVS kannustaa erityisesti kilpavalmennuksessa mukana olevia hakemaan urheiluluokalle. Talin lähellä on kaksi urheilukoulua, Haagan peruskoulu (ala-ja yläaste) sekä Pohjois-Haagan yhteiskoulu (PHYK; yläaste ja lukio). Muita urheilukouluja on esitelty täällä: https://urhea.fi/urheilu-ja-opiskelu/
Esimerkiksi Haagan yläasteella tenniksenpelaajalle tehdään oma lukujärjestys, jossa huomioidaan lajitreenit, kisamatkat, nuoren jaksaminen sekä tuetaan nuoren urheilijan kasvua “Kasva urheilijaksi” -opintokokonaisuudella. Tämän lisäksi tiistaiaamu ja keskiviikko iltapäivä on varattu oman lajin harrastamiselle. Paikkoja voi hakea myös 8- ja 9-luokille, jos jollakin treeneihin pääseminen on vaikeaa tai muuten vain haluaa vaitaa koulun lähemmäs Talin hallia. Soveltuvuukokeet järjestetään tuleville 3.-luokkalaisille ja 7.-luokkalaisille tammi-helmikuussa. Haagassa on tällä hetkellä useita HVS:n kilpavalmennuksessa mukana olevia pelaajia.
PHYK on toiminut urheilu- ja liikuntapainotteinen yläaste lähes 30 vuotta. PHYK:n yläasteelle haettaessa on hyvä huomioida, että oppilaat valitaan pääsääntöisesti jalkapalloilijoista, jääkiekkoilijoista, koripalloilijoista, yksinluistelijoista ja voimistelijoista. Yksittäisiä oppilaspaikkoja voivat saada myös muiden lajien urheilijat. PHYK:ssä on ollut ja on myös HVS:n kilpapelaajia, erityisesti lukion puolella.
🎾Kiinnostaako opiskelu Haagassa?
Esittelyvideo yläkoulu: https://youtu.be/hqX1k-B4fxE
Kysymykset: kimmo.sivula-heiskanen@edu.hel.fi
Kysymykset: minna.tahvanainen@edu.hel.fi
🎾Kiinnostaako opiskelu PHYK:ssä?
Lue lisää koulun sivuilta, jonne päivittyvät hakuohjeet.
Kysymykset: yahaku@phyk.fi
Lähde: koulujen kotisivut, opiskelijoiden kokemukset koulusta