Etusivu > Ajankohtaista > Kirkkaasti loistavia ja täysin näkymättömiä uudistuksia Talissa ja Taivallahdessa

Kirkkaasti loistavia ja täysin näkymättömiä uudistuksia Talissa ja Taivallahdessa

Kuluvan vuoden aikana on Talissa ja Taivallahdessa remontoitu ja uudistettu todella paljon.

Varaslähtö oli viime vuoden lokakuussa, kun otimme uuden varausjärjestelmän käyttöön. Samalla uusittiin Talin ja Taiviksen kassat, ja nyt voi yli vuoden kokemuksella sanoa, että hyvä tuli. Sekä kassa- että varausjärjestelmää kehitetään edelleen, esimerkiksi maaliskuussa tullut mahdollisuus maksaa vuoro netissä lisää suosiotaan tasaisen varmasti.

Kirkkaimmin näkyvä uudistus on LED-valot. Koko Taivis on leditetty ja Talissa tällä hetkellä kentät 1-10. Uusi valaistus on saanut lähes poikkeuksetta kiitosta pelaajilta. LED-valaisimien hinnat ovat laskeneet merkittävästi viime aikoina, mutta halpaa niihin vaihtaminen ei vieläkään ole, ei ainakaan Talin mittakaavassa. Mutta sähkössä säästämme ja ympäristökin kiittää! Vuoden aikana myös kenttien pintoja on uusittu. Syksyllä 2018 pääkenttä sai uuden pinnan ja kesällä 2019 kentät 3,4,8 ja 9. Kesällä 2020 on sitten Taivallahden vuoro.

Säästöä saadaan myös ilmanvaihtokoneen vaihdosta. Kesällä Talissa uuteen vaihdettu vanhin, vuodesta 1976 puhkunut kone puhalsi lämmintä ilmaa suoraan hormista taivaalle, uusi ottaa lämmön talteen. Asiakkaillemme remontti näkyi lähinnä heinä-elokuun aikana saunojen sulkemisena.

Saunat ovat olleet kiinni muutenkin. Tammikuussa miesten loppuun kylvetty sauna koki täysremontin. Hienoja mittatilauslauteita saimme vähän odotella, mutta kyllä se kannatti. Kiukaan kivimäärä tuplaantui ja löyly pehmeni. Valituksia on nyt tullut siitä, että sauna on niin suosittu, ettei sinne tahdo mahtua iltaisin istumaan. Naisten saunaa on jouduttu pikaremontoimaan kaksi kertaa. Ensin putki vuoti ja sitten vuoti toinen putki. Kesällä 2020 on tarkoitus remontoida myös naisten sauna kokonaan uuteen kuntoon.

Asiakkaillemme näkymättömiä uudistuksia ovat olleet lukituksen uusiminen Talissa syksyllä 2018. Vanhat ura-Abloyt heitettiin metallinkeräykseen ja tilalle tuli turvalliset iLoqit. Piiloon kaivettiin myös valokuitukaapeli, joka tuplasi Talin yhteysnopeuden. Erittäin näkyviä ovat sen sijaan alkuvuodesta 2019 käyttöönotetut uudet infonäytöt, varsinkin pääkentän päässä myös tulostaulun tehtäviä hoitava videoseinä. Näyttöjä on Talissa neljä ja Taiviksessa yksi.

Suurin uudistus pyörii tällä hetkellä kaupungin myllyssä lupaa odottamassa. Talin toivotut, kaivatut ja erittäin tarpeelliset lisäkentät. Pääkaupunkiseudun huutavaa kenttäpulaa ne eivät ratkaise, mutta varmasti hieman helpottavat.