Etusivu > Ajankohtaista > Vuoden hvs:läiseksi Mohammed ”Muhis” Dilsebo

Vuoden hvs:läiseksi Mohammed ”Muhis” Dilsebo

Vuoden hvs:läiseksi Mohammed ”Muhis” Dilsebo
 
HVS-Tennis ry:n hallitus valitsi HVS:n pitkäaikaisen valmentajan Mohammed ”Muhis” Dilsebon vuoden hvs:läiseksi.
 
Tänä vuonna eläkkeelle jäänyt, Etiopiasta alun perin kotoisin oleva Muhis aloitti HVS:n valmentajana 80-luvulla Tennispalatsissa. Urallaan Muhis on valmentanut Suomen ykköspelaajia, kuten Aki Rahusta, HVS:n nuoria tennislupauksia sekä harrastajia lapsista aikuisiin.
 
Hän oli yksi HVS:n valmentajista HVS-SALK -tiimissä 90-luvulla, johon oli kerätty lupaavimpia suomalaisia junioreita. Entiset SALK-tiimiläiset Suvikukka Forsius ja Peik Tuomolin muistelevat lämmöllä entistä valmentajaansa. Suvikukka tutustui Muhikseen Tennarissa.
 
– Muhis oli valmentajani monta vuotta. Hänen tunneillaan oli aina kiva olla. Mukavaa oli myös lähteä Tennarista treenien jälkeen yhdessä bussilla kotiin.
 
Muhis oli luotettava joukkueenjohtaja, ja Suvikukalle onkin jäänyt mieleen lukuisat kilpailumatkat.
 
– Lähdimme usein yhdessä samalla autolla kilpailumatkoille esim. Tampereelle. Hän lähti aina mielellään katsomaan otteluitani. SALK:in reissutkin muistan hyvin: Laivamatkat olivat kivoja, leiri oli muutenkin mukava. Olimme myös yhdessä myös Italian Ternissä kilpailuissa. Kisojen välissä käytiin ”turistimatkalla” Roomassa.
 
Peikin mieleen on jäänyt erityisesti hänen upea ammattitaitonsa, positiivisuutensa sekä hänen tietämyksensä tenniksestä.
 
– Ihmisenä hän on erittäin lämmin ja mukava. Treeneissä turpiin tuli joka kerta, kun pelasi Muhista vastaan, koska Muhiksen flatit olivat kovia ja tarkat lyönnit olivat vaikeita.
 
HVS:n nykyinen valmentaja Pasi Haverinen oli Muhiksen valmennuksessa juniorina.
 
– Hänen inhimillinen ja kannustava tyylinsä opettaa teki minuun suuren vaikutuksen. Myöhemmin olen saanut kunnian tutustua Mohamediin enemmän ihmisenä ja kolleegana. Olemme käyneet lukemattomia keskusteluja Talin käytävillä, jokainen niistä on ollut omanlaisensa ja arvokas. Koskettavimmat hetket olen kokenut, kun olet kertonut elämästäsi Afrikassa. Lämmin kiitos Mohammed vuosikymmentesi työstä Suomen tenniksen ja HVS: n eteen. Kiitos ystävyydestäsi.
 
Huhujen mukaan Muhis oli Etiopian, ellei koko Afrikan mestari juniorina. Suomeen hän muutti diplomaattivaimonsa mukana. Vaimon työ vei Muhiksen myös 90-luvulla Australiaan.
 
Muhiksen työkaveri Juhani ”Kela” Mäkinen pitää Muhista parhaimpana tennisystävänään.
 
– Hän on ollut paras mahdollinen työkaveri 30 vuotta. Hän oli myös mentori minulle. Teimme hienoja reissuja Stockholm Openin sekä teimme yhteistyötä Suomen valmentajat ry:ssä.
 
Repe Jokinen tutustui Muhikseen 80-luvun alussa, kun Repe itse pelasi ja Muhis valmensi Tennispalatsissa.
 
– Myöhemmin olimme kollegoita ja tutustuimme lähemmin. Opin arvostamaan hänen tyyliään. Näkemystä ja mielipiteitä löytyy, mutta niitä ei tyrkytetä eikä tuputeta. Monet naurut tuli naurettua, kun spekuloitiin tennispiirien tanssahtelua.
 
HVS:n pitkäaikainen valmentaja, Reijo Tuomola vahvistaa Muhiksen olleen pidetty työkaveri.
 
– Hänen kanssaan on ollut mukava työskennellä.
 
Nyt on Muhiksen aika nauttia eläkevuosistaan. Suvikukka toivoo Muhikselle hyviä ja ihania eläkepäiviä.
– Nyt on vuorosi nauttia ja pitää itsestäsi huolta. Sinä olet tehnyt niin monen eteen paljon hyvää työtä: kasvattanut ja kannustanut meitä. Sinut tulen kyllä aina muistamaan sydämessäni. Hymyilen ja muistelen meidän yhteisiä aikoja. Me kyllä vielä nähdään!
 
HVS:n hallituksessakin istuva Peik Tuomolin kiittää Muhista koko HVS:n puolesta.
 
– Haluamme toivottaa Muhikselle ansaittuja eläkevuosia ja kiittää sinua upeasta työstä sekä HVS:n että Suomen tenniksen hyväksi.
 
Kuvat HVS, Suvikukka Forsius